L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 25 de gener del 2020

L'Ajuntament inicia els treballs de neteja de carrers i arreplegada d'arena

 
Activitat frenètica era la que es podia observar ahir en la platja vallera, però mes que res en els punts on més havia afectat el temporal i que, per presentar una una major acumulació d'arena, el treball s'havia d'efectuar amb maquinària pesant.



I maquinària pesant era la que amuntegava l'arena que després a poc a poc, s'anirà retirant en camions. Tones i tones d'arena, tota la que s'havia dipositat aquests dies per a regenerar la platja i segurament alguna mesa ahir la podíem trobar en els carrers i places que donen a la mar en la Goleta. 



Per un altre costat, els operaris de l'empresa de neteja es dedicaven a retirar els trastos i deixalles que la mar ha dipositat en el carrer, i a escombrar les voreres i carrers per facilitar millor el trànsit a vehicles i persones. Era el cas del Passeig dels Tarongers, tot i que encara queden carrers on es veia tolls d'aigua.



Sobre aquest respecte no hem d'oblidar que els carrers de la zona annexa al llac han estat inundats fins pràcticament dijous, i en alguns punts l'aigua va arribar a vora mig metre. Això ha causat danys considerables en els sótans i en els baixos comercials ahir ja es podien vore dipositats damunt les voreres  objectes afectats per l'aigua, mentre maquinaria intentava buidar els sótans de les finques. De tota manera, serà d'ací uns quants dies quan es podrà fer una valoració de danys, tant a les propietats privades com a les municipals. 


També el llac de la Goleta havia assolit ahir els nivells de la normalitat, mentre podíem observar com les oques, alienes a les destrosses del seu voltant, seguien a la recerca d'alguna cosa que posar-se al pap, com si res no hagués passat.


Netejar i tornar la platja de Tavernes a la normalitat no serà qüestió de setmanes, sinó més bé de mesos, i suposarà una bona despesa a l'Ajuntament, que estem segurs que va a sol·licitar a la Generalitat i Diputació les ajudes que aquestes administracions convoquen perquè els Ajuntaments afectats les sol·liciten. 

Després de l'aprovació urgent del decret d'ajudes d'ahir, són 45 dies els termini que ha donat la Generalitat per a presentar la relació valorada de danys causats  pel temporal.

Informació pròpia