L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 29 de gener del 2020

Projecció del documental d'innovació en l'educació "Picades contra el vidre", nominat als premis Goya 2020, el dia 7 de febrer.



La regidoria d'Educació que dirigeix Anna Bellver de Compromís ha anunciat la projecció del documental "Picades contra el vidre) (en versió en castellà "Picotazos contra el cristal"), del que és autor l'IES  Cotes Baixes d'Alcoi, que tracta sobre els programes d'innovació educativa.

I molts factors per assistir a la projecció anunciada per al pròxim divendres 7 de febrer a les 19 hores al Saló d'Actes de la Casa de la Cultura del nostre municipi. Un primer per la temàtica, la innovació en el camp de l'educació que implica per igual al professorat i a les comunitats educatives dels centres vallers, un segon perquè el seu director és el valler Fernando Sansaloni i un tercer factor perquè cal saber que el documental "Picades contra el vidres"  ha estat nominat als premis Goya.

L'argument parteix d'un fet clar i concret: No es pot canviar el món si es continua ensenyant el mateix que als majors ens varen ensenyar. Cal fer una revolució a l'escola! I sota aquesta premissa un grup de professors de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi decideix assumir el repte, però tot seguit afloren les pors i el rebuig d'alguns pares, alumnes i una part del professorat. Tot un any en que el centre s'enfronta a una transformació total on allò que importa es la formació de persones, el seu desenvolupament personal per damunt de les notes de les assignatures.

I eixa revolució es fa amb una iniciativa basada en la confiança i convicció. Així en el documental el director del centre, el valler Fernando Sansaloni, es pregunta quin és el valor afegit que ha d'aportar un professor en l'aula quan tantes vegades es limita a transmetre informació i a respondre els dubtes dels alumnes. A partir d'aquesta reflexió, es visibilitzen els canvis en el professorat fins arribar a la consciència que educar no és domesticar, no és fabricar treballadors sinó formar persones lliures i autònomes.

Un documental viu i actual, que podem resumir amb una frase de l'educador belga Arnaud Raskin: "Si eduquem als joves de la mateixa manera en què fórem educats els qui hem creat el model actual, els joves mai podran liderar cap canvi. És imprescindible educar a la pròxima generació de manera diferent".