L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 29 de gener del 2020

1'3 milions haurà de gastar l'Ajuntament només en la reparació de danys en infraestructures i instal·lacions de platja



La borrasca "Glòria" ha deixat un total de danys a la nostra ciutat, segons la primera i provisional avaluació dels tècnics municipals de 3'6 milions d'euros. Aquesta relació ha estat enviada a la Delegació del Govern, i serà completada els pròxims dies.

 

La relació remarca que els majors danys son els ocasionats a la platja en l'equipament turístic i les infraestructures, que per ells són la tercera part del total. El total, 1.350.000 euros és l'afecció del temporal a escales, passarel·les, rentapeus, treballs de retirada d'arena i neteja dels milers de tones d'arena dipositada per la mar als carrers de la urbanització.



L'Ajuntament, com publica Levante-EMV, calcula que els danys efectuats en edificis públics són de 780.000 euros, i s'avalua en 600.000 els danys ocasionats en els vies públiques de Tavernes i platja, quantitat a la que s'han de sumar els 470.000 euros en els camins rurals i desaigües en les zones rurals.


Les imatges permeten apreciar com estava el canal de defensa i el dany a comportes
Altres danys importants són la reposició i reparació de zones verdes i jocs infantils, que es calcula en 100.000 euros, mentre la reparació de les infraestructures agràries, cas de comportes, canals i tanques suposarà una despesa de 105.000 euros.

Per efectuar la neteja de col·lectors de la xarxa primaria així com actuacions en altres infraestructures municipals es calcula una despesa total de 230.000 euros. Tot això, unit a les partides que corresponen a danys en propietats privades, suma els 3'6 milions que provisionalment han calculat els tècnics.




El regidor responsable d'Urbanismes, Josep Llácer, de Compromís en el seu perfil de Facebook indica que ha estat "el pitjor temporal que es recorda, amb dies molt difícils on policia local, brigada municipal i secció agrària, protecció civil, treballadors de la neteja, de parcs i jardins, electricistes, arquitectes i tècnics de la resta de serveis han donat el 200% per intentar solucionar tots els problemes que ha generat la borrasca Glòria així com els requeriments dels veïns i veïnes" i els ha donat les gràcies públicament pel treball realitzat i animar-los perquè encara en queda molt per fer.



El regidor de Compromís ha afirmat sentir-se trist quan alguns, sense nomenar-los, "es rasquen la panxa a sa casa asseguts al sofà i critiquen sense mirament, aprofiten aquest moment de devastació per fer política barata intentant posar a uns contra els altres sense tindre en compte que s'estan dedicant tants esforços des del minut 0 per part de l'Ajuntament i que amb la seua actitud l'únic que fan és tirar per terra tot el treball realitzat estos dies per tanta gent". 




Llácer confirma que es tardaran mesos en recuperar les infraestructures danyades, recorda que l'Ajuntament no té capacitat ni recursos suficients per donar solucions a tots els problemes i confia en que les Administracions Estatal i Autonòmica donen resposta amb recursos personals, materials i econòmics per restablir les nostres platges i fer que tornen a lluïr com abans.