L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 20 de gener del 2020

Plenari d'avui, última oportunitat per canviar la gespa del Camp de Futbol a juny. ¿Serà a la tercera la vençuda?



L’alcalde Sergi González presentarà avui de nou, en el plenari d'aquesta nit, la proposta de canviar la gespa del Camp de Futbol amb un préstec de 280.000 euros. Compromís ha rebaixat el deute de 27 milions a uns 5'5 milions i l'Ajuntament pot acudir als préstecs sense restriccions ni problemes legals.

La proposta de l'alcalde és la mateixa ja debatuda i no aprovada en sessions plenàries anteriors i que, de nou la presenta el govern de Compromís al plenari perquè s'acaba el temps d'aprovar-la i canviar a l'estiu. Serà a la tercera la vençuda?

La proposta, tal com pot consultar al web municipal, és calcada a l’anterior amb la qual cosa Compromís es reafirma amb el que ha dit des del primer moment: 1) només el préstec assegura  instal·lar la gespa a l'estiu 2) Que estiga a punt per la temporada 2020-2021.

Compromís ja va dir que la decisió s'ha de prendre com a màxim aquest gener perquè els terminis administratius de l’expedient són els que són i execució de l'obra no permeten més demora. I va avisar que, qualsevol decisió presa a partir de gener, no permetrà adjudicar i acabar l'obra a l'estiu i s’hauria de deixar per a l'estiu del 2021.

Fotografia (també la de dalt) que permet conéixer l'estat de la gespa

El vot particular del PSOE

La proposta de l’alcalde Sergi González, compta amb el vot particular del PSOE. El text d'aquest vot particular es pot consultar al web municipal per comprovar que usa l'argumentació d’anteriors plenaris, però ha retirat la petició de que l’obra siga finançada pel pressupost municipal  del 2020 o del romanent del pressupost del 2019.

El  text del vot particular del PSOE diu que “aprecia la impossibilitat de demorar a exercicis posteriors les despeses específiques i determinades” (sic) del projecte de canvi de gespa. 

Ara bé, unes matisacions nostres: si com diuen aprecien la impossibilitat de demorar el projecte,  no comprenem com volen finançar el canvi de gespa amb recursos procedents del programa biennal de Diputació SOM (Serveis i Obres Municipals). Nosaltres entenem, en base als terminis de qualsevol projecte d'obra, que eixa proposta endarrereix i no soluciona res.

Una protesta per l'estat de la gespa
 I ho expliquem tot seguit.

Nosaltres partim d'un fet innegable, diga el que diga el PSOE: a  hores d’ara es desconeix tot sobre els terminis del SOM 2020-2021: ni sabem quan es convocarà, ni quan es resoldran després les ajudes. Hem consultat els BOPs, i l’anterior SOM, del 2018-2019,  es va publicar al BOP del 22 de febrer 2018, amb termini per a presentar la sol·licitud de l'obra  fins el 26 d’abril 2018. I cal saber que  l'Ajuntament va saber la concessió de les ajudes el dia 4 de juliol. 

I repetim: per ara no sabem res dels terminis del SOM 2020-2021. Si que sabem que, si es repeteix com fa 2 anys i d'això porta camí la Diputació, la proposta del vot particular del PSOE no serveix  per a complir en res l'objectiu de canviar la gespa a l'estiu. Els terminis dels expedients ho deixen ben clar.  

Vosaltres mateixos traureu les conclusions comparant dates i podreu deduir si realment tenen interès de facilitar que el canvi s'execute el pròxim juny o només són propostes per entrebancar.

Informació pròpia