L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 29 de gener del 2020

ADIF millorarà i modernitzarà les instal·lacions de seguretat del tram Silla-Gandia



Enguany 2020 podria veure l'inici, o almenys la adjudicació, de les obres de modernització de les instal·lacions de seguretat en el tram Silla-Cullera-Gandia de la línia C-1 de Rodalia de València. En la imatge, l'estació del tren actualment.

El Consell de Ministres va autoritzar al Ministeri de Foment abans d'acabar l'any passat, licitar un conjunt d'obres que s'executaran a través d'Adif per un valor estimat del contracte de 21.700.474 euros (sense IVA) i un termini d'execució de les obres de 18 mesos a partir de l'adjudicació. Eixes obres milloraran el servei de ferrocarril i la qualitat que s'ofereix a l'usuari. 

El passat: Una imatge de l'estació del tren en la dècada dels anys 1960

Les obres estan compreses en el Pla de Rodalies valencià i inclouen un sistema de Bloqueig Automàtic Banalitzat (BAB), que facilita la circulació dels trens en els trams de via doble per qualsevol de les dues vies i qualsevol sentit entre Silla i Cullera. També, i en allò que més ens afecta, la renovació de les instal·lacions en el trajecte Cullera-Gandia, amb sistemes de senyalització i de comunicacions fixes i mòbils i el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València, subministrament d'energia, edificis tècnics i obres auxiliars.

El futur: Una imatge virtual de l'estació de Tavernes (segons Adif)

El projecte contempla la instal·lació de nous punts electrònics amb els sistemes informàtics que es governen des d'un nucleo central i podran gestionar de manera automàtica el trànsit en les estacions de Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes, Xeraco i Gandia Mercaderies.

A tot això s'uneix, tal com informem en una passada edició, el projecte de nova estació de Tavernes amb la qual cosa el 2020 pot ser un any d'avanç en la millora del transport per ferrocarril en Tavernes.