L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de gener del 2020

Avui dijous presentació del llibre "La pintura mural gòtica en territori valencià".


Avui dijous, a partir de les 20 hores i en la Biblioteca Municipal, es presenta el llibre "La pintura mural gòtica en territori valencià", una obra de la vallera Aurora Rubio Mifsud i M. Antonio Zalbidea Muñoz. La presentació serà a càrrec d'Encarna Sansaloni Martí i Encar Mifsud, cronista oficial de Tavernes i regidora de Cultura, respectivament.

"La pintura mural gòtica en territori valencià" és una publicació que documenta i presenta de forma textual i gràfica el fragmentat corpus de pintura mural gòtica conservada a territori valencià. Restes pictòriques poc conegudes i molt disperses que s’estudien a través de la investigació documental, el treball in situ a peu d’obra i a més emprant tècniques d’anàlisis de laboratori per conèixer la composició dels materials.

L'estudi pretén pal·liar l’oblit de les obres pictòriques murals d’aquest període a la nostra terra, a través de la reconstrucció de la xarxa de processos artístics i de les restes de les obres murals meridionals de l’antiga Corona d’Aragó.



Les autores Aurora Rubio i M. Antònia Zalbidea cataloguen i descriuen el patrimoni artístic d'aquest estil que encara es pot trobar en palaus, esglésies i ermites valencianes. L'objectiu del llibre és difondre l'existència d'aquestes pintures i contribuir a la seua preservació.

El llibre explica tant obres completes com les restes conservades de moltes pintures, que ens han arribat, i que palesen el nivell i la riquesa d’intercanvis artístics existents en aquell moment, amb multitud d’influències de tota Europa i més enllà de la mediterrània. En aquest sentit, es presenta una amplia catalogació d’obres pictòriques que continua en estudi i s’espera ampliar amb el temps, per a la difusió i conservació del nostre patrimoni.
 

Les autores.

La vallera Aurora I. Rubio Mifsud és doctora en Belles Arts (2015) i M. Antònia Zalbidea Muñoz és professora titular de la Universitat Politècnica de València (Dept. CRBC). Formen part de l’equip d’investigadors del projecte I+D+i Magistri Mediterrani.