L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 13 de febrer del 2022

Una moció de Compromis exigeix a la Conselleria de Sanitat la prestació del Suport Vital Bàsic les 24 hores a tota la Valldigna

 

Compromís de Tavernes valora en gran manera i importància el servei de Suport Vital Bàsic (SVB) i la necessitat de reprendre el servei de 21.00 a les 8 hores del matí en el Centre de Salut i ha presentat una moció, que es debatrà en el ple de demà dilluns, per demanar a la Conselleria de Sanitat aquest servei. 

La moció es va estudiar en la comissió informativa adient el passat dia 7, i inicialment va ser votada favorablement per tots els grups, segons s'indica en l’expedient públic de l’Ordre del Dia de l’Esmentat Ple. Per tant, i en ser una moció recolzada per unanimitat,  sempre i quan cap partit no canvie en ple el sentit del seu vot, serà aprovada com a declaració institucional de l’Ajuntament.

Aquesta moció al ple reforça i completa la iniciativa del govern municipal valler que, mitjançant la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ambdues de Compromís, es van reunir fa uns dies amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i la subdirectora general de Planificació i Organització Sanitària, Cristina Ruiz, per donar-les a conéixer les necessitats que avui dia té Tavernes en matèria sanitària, i més en concret en el SVB i el consultori de la platja.

Compromís considera aquests serveis fonamentals amb un SVB molt important “per a prestar atenció a pacients amb malalties que amenacen la seua vida, traslladant els pacients el més prompte possible fins que tinga una atenció mèdica completa i adequada, ja que aquest tipus d’atenció no es pot fer en un transport sanitari normal”.

Ara només cal que la Conselleria de Sanitat, dirigida per la consellera del PSOE Ana Barceló, atenga les reivindicacions de Tavernes, que són també conjuntament les de les demés poblacions de la Valldigna, perquè...


 

Motius més que suficients per a ampliar els serveis que es demanen, els hi ha.

Aquest servei essencial, segons la moció de Compromís,  ha d’estar disponible tant de dia com de nit atés que el Centre de Salut de Tavernes presta atenció sanitària a tres municipis diferents: Tavernes (17.200 habitants), Simat de la Valldigna (3.325 habitants) i Benifairó de la Valldigna (1.580 habitants), el qual fa un total de 22.105 habitants de nuclis poblacionals diferents.

Per recolzar aquesta petició, el text recorda que, a més de la nombrosa població, cal sumar les 2 residències de la tercera edat en la platja de Tavernes i 1 en el municipi de Simat, sense oblidar el nucli de la platja, per tant en estiu augmenta considerablement el nombre de residents.

També s’ha d’afegir que l’hospital Francesc de Borja estava a menys distància del Centre de Salut de Tavernes però el seu trasllat als afores, a la zona sud-est de Gandia, augmenta el temps de trasllat d’un pacient en una emergència prehospitalària. Així cal saber que de l’hospital de Gandia al Centre de Salut de Tavernes hi han 21 km (22 minuts), a Benifairó hi ha 27 km (29 minuts) i a Simat 31 km (35 minuts), una dispersió geogràfica que Compromís indica en el text “dificulta la ràpida resposta davant una emergència sanitària”.