L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 de febrer del 2022

Tot a punt per a celebrar la "20a Cursa de la Dona" a Tavernes

 
 
La Cursa de la Dona de Tavernes, que és la pionera entre totes les que se celebren a la comarca de la Safor-Valldigna, torna enguany per celebrar la seua 20a edició després que l'any passat va ser impossible pels impediments i normes sanitàries derivades de la pandèmia Covid-19. 
 
La cursa, com ja és ben sabut, no és competitiva i està anunciada per al divendres, 4 de març, a partir de les 19'30 hores tot i que les inscripcions es podran fer des de les 18'30 hores de la vesprada a la plaça Major, lloc d'eixida i meta de la cursa. Les participants rebran un obsequi de l'organització.
 
 
Escalfament (any 2020)
 
La cursa d'enguany està organitzada conjuntament per les Regidories d'Igualtat i Dona i la d'Esports de l'Ajuntament de Tavernes i està oberta a la participació a dones i xiquetes majors de 14 anys, per a completar un circuit urbà que serà d'1 i de 3 quilòmetres,  segons trien les participants per les seues circumstàncies personals.
 
 
El tall de la cinta d'eixida (any 2020)
 
La regidora d'Igualtat i Dona,  Noe Alberola, recordava com l'edició de l'any 2020, última celebrada, va reunir un total de 590 dones participants amb dorsal, i creu que enguany pot superar-se eixe nombre atés que hi ha l'al·licient de poder celebrar-la una vegada passats els pitjors temps de la pandèmia.
 
L'eixida de la Plaça Major (any 2020)
 
La regidora a més d'animar a la participació ha assenyalat sobre la cursa que "potser siga l'acte del Dia Internacional de la Dona amb més presència i participació popular de la dona. I cal recordar que té l'objectiu clar i concret de fer visible la problemàtica de la dona, a més de reivindicar una societat justa i igualitària, sense "bretxes" salarials ni altres elements discriminadors per raó de sexe".
 
L'arribada a la Plaça Major (any 2020)
 
També com ja es tradicional, enguany es compta amb un dorsal zero que representarà el caràcter humanitari i d’ajuda a favor de les dones refugiades sahrauís, mitjançant les aportacions voluntàries de la ciutadania. 
 
Les fotografies que il·lustren la notícia són de l'any 2020