L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 4 de febrer del 2022

Diputació aprova el projecte de millora del Camí Reial: Una passa més cap a la conversió a carretera "normal".

 

La Diputació de València  ha aprovat definitivament el projecte de condicionament i millora del Camí Reial de Tavernes a Xeraco (CV-605), una millora contemplada dins del denominat "Programa de millora de camins d'interés territorial". L'aprovació definitiva del projecte apareix avui publicada en el Butlletí Oficial de la província de València.

Una vegada que la Conselleria d'Agricultura aprovara la “partió” (el deslinde) d'aquesta via, cosa que va fer el dia 21 del passat desembre, era qüestió de temps que la Diputació procedirà també a la del projecte que millorarà el tram de via pecuària “assagador de Cullera a Xeraco” des de Camí del riu Vaca fins a rotonda de l’encreuament existent en la carretera de la platja de Tavernes. 

Ara la Diputació de València podrà dur endavant el projecte en el tram indicat i que queda marcat amb el traçat roig en el mapa que publiquem tot seguit, i on inicialment hi havia anunciada la inversió de 546.472,08 euros amb una durada d’execució d’obres de 4 mesos només comencen. 

  

Tot això, l'aprovació de la partió i ara el projecte definitiu suposa un avançament en la conversió definitiva a via normal de la que encara és via pecuària en el terme de Tavernes i porten al bon camí totes les innumerables gestions iniciades en el 2011 pel govern municipal de Compromís, i continuades i avançades en la passada legislatura coincidint amb el canvi de govern de la Diputació (PSOE-Compromís) i que han continuat en l'actual.

Unes gestions on ha tingut una gran participació l'àrea d'Urbanisme dirigida per Josep Llàcer.  El regidor de Compromís en el seu dia, i quan es va avançar el projecte, ja  va manifestar al respecte que "la via pecuària passarà a ser una carretera com la que ve des de Cullera, amb la millora evident quan al trànsit i també de la circulació en tota la costa de la comarca. Ara cal avançar i continuar les gestions perquè la Diputació i Generalitat continuen les gestions i tràmits fins a convertir la via pecuària del Camí Reial en una veritable carretera, realitat que venim demanant des del 2011, quan accedirem al govern de la ciutat".

Tram a Tavernes

Les millores a executar

L'acord assolit al principi de l'actual legislatura amb la Diputació, quan l'Ajuntament de Tavernes tenia un govern únic de Compromís, era executar un nou asfaltat en aquest tram del Camí Reial, alhora que es procediria a millorar el traçat i a netejar la séquia que discorre al seu costat en el terme valler, amb una reparació de les eixides d’aigua per facilitar el desaigüe i evitar inundacions. També contempla el projecte la reparació i la millora del pont sobre el riu Vaca, en el punt de separació dels termes municipals de Tavernes i Xeraco, on s'instal·laran noves baranes i es senyalitzarà de nou tot el tram.

 
Pont sobre el riu Vaca

Cal remarcar que, inicialment la via no perdrà el caràcter de "pecuària" i per tant mantindrà l'obligació de circular a una velocitat reduïda de 30 km/hora mentre tinga eixa consideració. Cal també saber que dins de les gestions i converses mantingudes aquests anys, la Diputació estudia canviar-la i preveu desafectar tot el tram de manera que passe a ser considerat com una part de la carretera CV-605 Natzaret-Oliva.

La solució que es va parlar en el seu dia és convertir en via pecuària alguns dels camins locals de Tavernes i Xeraco, cosa en la que ja treballa Diputació.