L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 27 de febrer del 2022

Informem de la reforma de la Llei de Trànsit que va entrar en vigor la setmana passada



Aquest setmana passada va entrar en vigor la reforma de la llei de trànsit, un canvi de normativa per adaptar el codi de circulació als nous comportaments dels conductors al volant, com ara l'ús dels telèfons mòbils. Es legisla sobre els nous mitjans de mobilitat personal, com els patinets, s'avança en la protecció dels ciclistes i es fa èmfasi en l’ús correcte dels sistemes de protecció (com el casc, el cinturó de seguretat o les cadires infantils) i la protecció del medi ambient.

Aquestes són les novetats punt per punt: 
 
Sense marge de 20 km/h per avançar. Elimina la permissió de fer un avançament en una carretera convencional superant els 20 km/h sobre la velocitat permesa. Això desapareix i comporta una multa superar el limit marcat, tot i que siga per avançar.
 
Més sancions per usar el mòbil. La retirada de punts augmenta de 3 a 6 i no cal fer-lo servir, sinó simplement tindre'l a la mà.

Més multes per no usar els sistemes de seguretat. Retirada de quatre punts per no usar o no fer-ho com cal el cinturó de seguretat, els sistemes de retenció infantil, el casc i altres elements de protecció.
 
Prohibit aparells de detecció de radars. A partir d'ara se sanciona l’ús de detectors de radars i el fet de portar-lo al cotxe.

Sancions per no respectar l’entorn. Augmenten les multes per accions que danyen al medi ambient, cas de no apagar el motor del vehicle parat o llençar cigarretes per la finestra.
 
Noves normes per als patinets. S'estableix que ni patinets ni les bicicletes no podran circular per les voreres i altres zones per als vianants. També, hauran d'utilitzar casc de forma obligatòria. 
 
Normes contra l’alcohol. S'estableix la taxa zero d'alcohol per als menors d'edat en qualsevol vehicle. A partir del juliol serà obligatòria la incorporació d'alcoholímetres en vehicles de transport de viatgers, amb multes de 500 per no complir-ho. S'afig com a infracció lleu (fins a 100 euros) no complir amb l'obligació d'estar sempre en condicions de controlar el seu vehicle.
 
Normes per recuperar punts. Serà de 2 anys el termini que haurà de transcórrer un conductor sense infraccions per a recuperar el saldo inicial de 12 punts, si no ha perdut tot el saldo. Es recuperaran 2 punts amb els cursos de conducció segura certificats per la DGT, cosa que entrarà en vigor quan es regulen les condicions dels cursos.
 
Novetats del permís de conduir. Es poden establir cursos de conscienciació i sensibilització per a l'obtenció del permís o llicència de conduir, que es podran impartir en línia sempre que s'use una aula virtual. Usar dispositius de comunicació no autoritzats en els exàmens de conduir és una infracció molt greu, sancionada amb 500 euros i sis mesos sense poder presentar-se de nou. Les empreses de transport de persones i de mercaderies podran accedir "en línia" al registre de conductors per saber si el permís de conduir dels treballadors està vigent o no, tot i que només s'indicara en roig que no està en vigor o en verd si ho està.
 
 Elaboració pròpia a partir de la info en xarxes