L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 27 de febrer del 2022

Karmele Marchante serà la protagonista el 8 de març d'una xerrada en l'IES Jaume II el Just



 L'IES Jaume II el Just ha programaat per al pròxim dia 8 de març "Dia Internacional de la Dona"  i dins del cicle "Les xerrades de l'IES" una conferencia-xerrada amb la periodista Karmele Marchante, fundadora de LAMAR (Lucha Antipatriarcal de Mujeres Antiautoritaras y Revolucionarias), fundadora del "Club de las 25", associació feminista més veterana de l'estat espanyol i confundadora de les revistes "Ajoblanco" i Star".

L' acte tindrà lloc a les 11'15 del matí d'eixe dia 8 de març amb la novetat que serà obert a tota la ciutadania, amb entrada lliure i amb l'única limitació de completar l'aforament.  La periodista aprofitarà per presentar el seu darrer llibre "Puta no se nace".

Karmele Marchante va nàixer a Tortosa, i es va graduar en periodisme en la Universitat de Navarra i a l'Escola Oficial de Periodisme de Barcelona. Va començar en el món del periodisme però ràpidament va fer les seues primeres aparicions en la televisió en 'Informe Setmanal' de TVE. Més tard en 'Passa la vida', 'La màquina de la veritat' i 'Dret a parlar'.

En els anys 80 comença a treballar en el programa de crònica social 'La vesprada' i en revistes com 'Interviú' i 'Època'. En 1990 presenta un programa del cor d'Antena 3 i tres anys més tard comença a col·laborar en programes com 'Passa la vida', 'Hola Raffaella!' o 'La maquina de la veritat' dirigit per Julián Lago. En 1996 treballa amb María Teresa Campos en 'Dia a Dia'. A més escriu una columna en la revista generalista 'Tiempo'.

El salt a la fama el dona amb 'Tómbola' un programa de televisió emés entre 1997 i 2004 amb molta audiència. Col·labora després a 'Moros i cristians', 'Cròniques marcianes' i 'L'ou o la gallina' i entre 2003 i 2007 en 'Dia a Dia', 'TNT' i  'Al teu costat' i en el programa 'Temporada Alta' d'IB3, cadena autonòmica de Balears. En 2008 es va convertir en concursant del reality 'Supervivents' emés per Telecinco. Del 2008 a 2012 va fer d'entrevistadora en 'La sénia' fins a la cancel·lació del programa i posteriorment va ser tertuliana en 'Salva'm', concursant de 'Campament d'estiu' i en 2015 i convidada en 'Trecandís'.  Com a locutora de ràdio ha treballat en el programa 'Protagonistes' i  col·laboradora en 'La vida'' de Catalunya Rádio. Ara col·labora en TV3 al programa "Tot es mou"

Com escriptora, a més de molts articles ha escrit "Arquetipos y arquetipas: la fauna rosa" que parla sobre personatges espanyols, un segon sobre sexualitat "Los juguetes de Karmele" i el més recent "Puta no se nace" que es presentarà en l'acte.

Com  a cantant  va intentar  representar a Espanya en el Festival d'Eurovisió l'any 2010 sota el nom artístic Pop Star Queen i amb la cançó "Soc un tsunami". Més tard va presentar tres singles: "Karmele, la reina de la pista", "La Karmelita, niña bonita", "Las mujeres al poder".

 

Elaboració pròpia a partir del cartell de l'IES Jaume II el Just