L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 11 de febrer del 2022

L'alcalde intervé avui en la comissió de les Corts Valencians que estudia els riscos dels grans temporals

 

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, intervé avui 11 de febrer, a les 13 hores del matí, davant de la comissió especial d'estudi de les mesures de prevenció dels riscos derivats dels forts temporals, en sessió convocada al Palau de les Corts Valencianes, dins del pla de treball aprovat per l'esmentada comissió.

La intervenció de l'alcalde de Tavernes es contempla dins del pla de treball de la comissió, aprovat  conjuntament amb les propostes dels partits del govern del Botànic (PSPV-Compromís-Unides Podem), el PP i Ciutadans, amb l'abstenció de Vox.

Segons el pla de treball de la comissió,  constituïda al novembre de 2021, l'objectiu és analitzar la prevenció dels riscos derivats dels temporals des del punt de vista hídric, territorial i urbanístic durant les últimes dècades. També es pretén conéixer tant les causes com l'abast de les inundacions i estudiar accions de reconstrucció i prevenció.

La comissió haurà d'analitzar la documentació sol·licitada als ajuntaments inclosos en la zona catastròfica, a la Generalitat sobre política territorial i plans d'actuació davant d'inundacions i al govern espanyol en matèria de protecció de la costa i infraestructures de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ)


Explicar la situació de les platges i el projecte del riu Vaca. S'implicarà el govern del PSOE?

La presència de l'alcalde es una bona oportunitat que se li dóna a Tavernes perquè explique la situació de la platja de la Goleta en completa regressió, sense que des del Ministeri de Transició Ecologica que dirigeix el PSOE en el govern de Pedro Sánchez s'habiliten les solucions urgents que calen.

L'alcalde Sergi González tindrà l'oportunitat d'explicar altres situacions, sobre tot les referides al riu Vaca, que han suposat un greuge per a Tavernes i la Valldigna, per la nefasta actuació del govern de M.Rajoy, del PP, que va anul·lar el pla del riu Vaca en el moment de la licitació i adjudicació de l'obra.

 

Imatges evitables amb un bon projecte del riu Vaca

Cal recordar que el projecte de millora i canalització del riu Vaca estava contempla com a prioritari i urgent dins del Pla Hidrològic Nacional, sobre tot després de les grans inundacions del casc urbà i el terme de l'any 1996, amb obres que estaven al voltant de 40 milions i que anaven a ser executades amb fons europeus. Després d'anys de treballs per redactar i aprovar el projecte, quan estava en la fase final de licitació i adjudicació, amb l'arribada al govern de l'estat del PP, el president popular M. Rajoy va eliminar el projecte de les actuacions estatals.

L'eliminació del projecte fet pel PP implica que Tavernes està sempre en perill d'inundacions, i no poder solucionar el problema urbanístic del sector Vergeret, un problema creat pel PP, amb finques il·legals per estar en zona inundable i amb perill de demolició si s'exigia l'execució de la sentència del Tribunal Superior de Justicia de l'Estat.

 

S'implicarà el Ministeri de Transició Ecològica per solucionar els problemes de les nostres platges?

Una situació que l'Ajuntament vol solucionar amb un projecte de construcció d'una mota en el riu Vaca i que implicarà un cost a les arques municipals de 1 milió d'euros, atés que el govern del socialista  Pedro Sánchez tampoc ha mogut un dia per recuperar aquell projecte anul·lat pel PP, tot i que era prioritari i urgent i a executar amb fons europeus.