L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 14 de febrer del 2022

La Generalitat declara urgent l'ocupació de terres per construir el nou accés nord de la platja de Tavernes

 

 La Generalitat ha declarat com a "urgent" l’ocupació de béns i drets per poder executar el projecte de la Diputació de València “Remodelació de la intersecció del camí de la Ratlla amb la carretera CV-605, en Cullera i Tavernes de la Valldigna (AZ-372)”, d'acord amb l’expedient expropiatori instruït per la Diputació de València.

La declaració d’ocupació urgent ve publicada avui en el DOGV i obri la porta a l’execució d’una obra que, segons indica la PCSP, ja ha estat licitada i adjudicada per la Diputació de València a l’empresa “Sogeser Facility Services SL”. Segons la proposta contemplada en la licitació, la construcció de la rotonda d’enllaç i tota la remodelació suposava una inversió superior a més de mig milió d’euros amb un temps d’execució de 9 mesos.


Unió actual del Camí de la Ratlla amb el Camí Reial, un punt perillós i insegur


El objectiu principal de l'obra, a més de servir d'entrada-eixida de la platja de la Goleta, és millorar la seguretat viària en eliminar per complet el que podem considerar un punt perillós, el que forma la intersecció actual en forma de T que es va construir fa uns 26 anys. Els informes de la Diputació confirmen un pas de 4.000 vehicles al dia, que es multiplica amb escreix durant els mesos d'estiu.

El plànol, extret del projecte publicat en el seu dia per la Diputació, permet vore la rotonda, amb un radi sobre els 20 metres, amb illot central que es podrà decorar amb elements vegetals o altre al·lusiu i una via que l’envoltarà de 8 metres d’amplada amb vorades. I molt important: la rotonda no es construirà en la intersecció actual  sinó que es desplaça més cap al sud amb la qual cosa se seguirà un trajecte completament recte i s'aparta en aquest tram final de una revolta i del canal de defensa que separa els termes de Cullera i Tavernes.

 

   
Gestions de Compromís per donar solució a un encreuament perillós
 
Així, en la passada legislatura es va desbloquejar definitivament la situació després de les reunions de l'ex alcalde Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, amb el diputat provincial de l’Àrea de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, on se li va remarcar al diputat que l'accés és un punt negre i molt perilllós per a la seguretat viària. La decisió presa es va consolidar amb una reunió posterior de Jordi Joan amb l'aleshores president de la Diputació, Jorge Rodríguez.
 
 
Reunió amb el diputat de carreteres
 
Reunió de l'alcalde amb l'ex president de la Diputació
 

 Com a resultat final, es va aconseguir la declaració d'utilitat pública, l'estudi, la redacció del projecte, els informes medioambientals, la licitació i adjudicació del projecte i ara les expropiacions dels terrenys, que són ja la fase final d'un projecte llargament esperat i desitjat per Tavernes i que millora amb molt els accessos d'entrada i eixida al sector nord de la platja des del Camí Reial, o carretera comarcal Natzaret-Oliva.