L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 de febrer del 2022

El Torneig de cadets "Mariano Carbó-Alpesa" retrà enguany un homenatge al jugador "Quiles".

 

 La XXVIII edició del Torneig Cadet Mariano Carbó – ALPESA SL que es celebrarà el pròxim 11 i 12 de juny al Camp Municipal de Tavernes retrà un homenatge a la figura del jugador Salvador Escrihuela “Quiles”, segons va anunciar ahir l’emissora de la SER, Ràdio Gandia. (Fotografia superior: El Granada CF de principis de la década dels anys 70, conegut com a "El matagigantes". Quiles està al centre, amb el dorsal 9).

La UE Tavernes ha preparat un bon cartell futbolístic amb la participació dels equips cadets de València CF, Llevant UD, Granada CF i la UE Tavernes com a amfitrió de l’esdeveniment per recordar un dels millors jugadors vallers i valencians. El calendari del "Torneig de cadets Mariano Carbó-Alpesa" ja s’ha donat a conèixer i en semifinals s’enfrontaran d'una banda els valleros al Granada CF, mentre que l'altra semifinal la jugaran el València CF contra el Llevant UD. El tercer i quart lloc i la final seran l'endemà, el diumenge 12.

L'Ajuntament de Tavernes, en nom de la ciutat, li va retre un homenatge especial com a reconeixement a la seua dilatada vida futbolística en la Gala de l'Esport celebrada el 16 de juny del 2017 a la Casa de la Cultura, moment que arreplega la fotografia. També la Federació Valenciana de Futbol va reconéixer l'ampla trajectòria de Quiles en la gala de final de temporada del 1920.

Gala de l'Esport 2017

 Salvador Escrihuela Quiles, més conegut com a "Quiles", és va iniciar en el futbol en els equips base de Tavernes, on després de la temporada de juvenil va passar a l'Alzira i després ja al Sabadell, equip de primera divisió on iniciaria la seua trajectòria professional que va durar 14 anys al màxim nivell nacional i fins el 1983. Va defensar els colors del Granada CF en dos etapes diferents, l’Alabés i finalment el CF Gandia. Com a tècnic va entrenar al Dénia i a la UE Tavernes.  Quiles va ser un dels jugadors integrants de la selecció que va representar a Espanya en els Jocs Olímpics del 1976.

La UE Tavernes efectuarà un altre homenatge al jugador la setmana anterior, el 4 de juny, quan es celebrarà el Trofeu de Futbol 8 amb el nom del futbolista valler. El torneig comptarà amb la presència de 24 equips valencians de diferents categories. La UE Tavernes ha assenyalat que a partir d'enguany, aquest torneig portara el nom de Salvador Escrihuela “Quiles”.