L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 8 de febrer del 2022

Campanya per recuperar i regenerar les dunes a la Goleta i facilitar la nidificació del corriol camanegre

 

La campanya que du a cap la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament en estreta col·laboració amb la Diputació de València i que organitza Seo/Bird en les platges valleres amb l’objectiu de restaurar i protegir la vegetació autòctona de les platges i que puguen ser refugi del corriol camanegre, espècie protegida, estan assolint un bon èxit.

Les actuacions s’han dut a cap al voltant de la platja de la Goleta i les dunes pròximes al canal San Pablo. Les persones que hi han participat, entre elles la regidora de Medi Ambient Mònica Palomares i regidors de l’Ajuntament, han procedit a eliminar la vegetació exòtica i plantar flora dunar autòctona per tal d’ajudar a millorar i cuidar l'hàbitat del corriol camanegre, una espècie pròpia del nostre litoral.

 L’acció duta a cap pel voluntariat ambiental en la platja de la Goleta el passat diumenge va aconseguir, entre altres, eliminar més de 500 kg de vegetació invasora i arreplegar i retirar de les dunes un total de 266 kg de residus plàstics i sòlids.

L’actuació no va acabar ací perquè els voluntaris, a més, plantaren 286 plançons de 5 espècies autòctones que s’hi introdueixen per tal de millorar la biodiversitat dunar. També es va delimitar la zona amb la col·locació de 292 metres de tancament, amb cartellera i cordes, per identificar i protegir la zona de nidificació del corriol camanegra.

Completar l'acció ecològica del passat 24 de gener

L’acció del diumenge passat completa la realitzada el 24 de gener, quan es van arreplegar i retirar més de 2 tones de residus plàstics i vegetació invasora i es plantaren 214 nous plançons de flora autòctona en perill d’extinció en la platja de la Goleta gràcies al voluntariat ambiental impulsat com hem dit per entitats com  SEO/BirdLife, la Diputació de València i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament.

 Aquestes actuacions volen aconseguir restaurar l’ecosistema dunar propi del nostre litoral i millorar l’hàbitat del corriol camanegre, generant una zona de nidificació idònia mitjançant la renaturalització de les dunes.