L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de febrer del 2022

L'alcalde i representants dels partits del consistori es reuneixen amb la Delegada del Govern de P. Sánchez al País Valencià



L’Ajuntament de Tavernes, representat per l’alcalde Sergi González i regidors de la corporació dels diferents grups municipals, ha mantingut avui de matí una reunió amb la delegada del Govern en el terres valencianes, Gloria Calero, i amb el cap de Demarcació de Costes, Antonio Cejalvo, per a reclamar una solució definitiva al greu problema de regressió en la costa vallera i, també, transmetre la necessitat de dur a terme actuacions d’emergència durant els pròxims mesos, especialment en la platja de la Goleta.

L'Ajuntament ha traslladat de nou la insostenible problemàtica que colpeja la costa de Tavernes i els danys que pateixen algunes edificacions en la zona nord de la platja. La delegada del Govern i el cap de Demarcació de Costes s’han compromés a executar una actuació d’emergència de reposició d’arena abans del període estival per a mitigar la falta de sorra en la platja de la Goleta.

La reunió ha servit per a confirmar també que segueix endavant el procés de licitació de la redacció del projecte de regeneració que aportarà a llarg termini una solució definitiva a la regressió en les platges de Tavernes. L’Ajuntament i la ciutadania esperen les actuacions proposades per a mitigar la falta d’arena durant Pasqua i tot l’estiu, i continuaran reclamant la solució que mereixen les platges valleres.

 

Una reunió que arriba després de la intervenció de l'alcalde en les Corts Valencianes 


La reunió d'avui reforça la compareixença de l’alcalde de Tavernes, Sergi González, davant de la comissió especial de les Corts Valencianes que estudien les mesures per a prevenir els riscos derivats dels forts temporals.  
 
La passada intervenció de l'alcalde en les Corts Valencianes i la reunió d'avui amb la màxima representant del govern de Pedro Sánchez esperem servesca perquè els partits prenguen consciencia de la seriositat del problema que pateixen les platges valleres i també siguen conscients que fins ara la resposta de l'Administració competent, el Ministeri de Transició Ecològica del govern de Madrid, no ha estat gens adequada. 
 
Així, Sergi González ja va reclamar unió als partits i que dugueren a Madrid els problemes de Tavernes que va exposar en distints punts. Aquella intervenció, reforçada avui amb la reunió, en Delegació de Govern i on eren representats tots els partits del consistori vallers presidit per l'alcalde esperem que servesquen per iniciar el camí cap a la solució final.
 
No és només el problema de les platges el que cal resoldre i ací, com va dir Sergi González en les Corts, cal destacar el cas sagnant del riu Vaca, amb un projecte qualificat d'urgent i prioritari en el Pla Hidròlogic Nacional, que va ser suprimit pel govern de M.Rajoy en el procés de licitació i adjudicació, d'una obra que suposava una inversió de 45 milions en la Valldigna a càrrec de fons de la Unió Europa. I relacionat amb aquest tema, l'efecte barrera de l'autopista i la nacional que barren el pas a l'aigua de pluges i inunden moltes zones agrícoles del nostre terme quan plou. 

 
 
L'altre punt que va tractar ha estat avui el nucli central de la reunió: l'estat de les platges, en especial la Goleta, i els efectes de les DANAs sobre el litoral valler, que agreugen més encara els efectes negatius de l’escullera del Xúquer i l’ampliació del port de València. Aquestes construccions han trencat el sentit dels corrents marins i per tant eviten la sedimentació d'arena a les nostres platges, cosa que afavoreix l'efecte negatiu dels temporals.  
 
Tot això causa un impacte negatiu a Tavernes que l'alcalde va resumir en: danys a les costes, a les propietats privades però també a l’economia local i el turisme en no poder assolir unes platges amb total de bones condicions en la temporada estival.
 
 Remés pel Gabinet de Premsa i Comunicació Tavernes (15/02/2022  16:30). Segona part ampliació nostra