L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 25 de febrer del 2022

El camp valencià es manifesta al cap i casal amb representació de l'Ajuntament i entitats de Tavernes

 

250 tractors i 8.000 persones s’han manifestat aquest matí a València convocats per les principals organitzacions agràries del País Valencià amb l’objectiu de denunciar la situació d'asfíxia econòmica en què es  troba el món rural i reivindicar els drets d'agricultors i ramaders. 

 

La convocatòria de la Unió de Llauradors i Ramaders, l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant-Joves Agricultors, la Coordinadora Llauradors del País Valencià (CCPV-COAG) i la Unió de Petits Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV), que era sota el lema 'SOS: per la supervivència del camp valencià” ha tingut una ampla resposta malgrat el mal oratge. 

 

Tavernes ha estat ben representada en la manifestació que ha comptat amb la presència de l'Alcalde Sergi González, el regidor d'Agricultura, Emili Enguix, i diversos regidors de l'Ajuntament, a més d'una representació de vallers i valleres i membres dels sindicats convocants. 

La manifestació ha censurat la pujada de costos, els baixos preus del camp, la fiscalitat, les assegurances agràries que cada any són més cars i amb menys cobertures. Els manifestants denunciaven també la situació del camp valencià, totalment insostenible, i la necessitat que des de l'administració es dicten solucions i accions per a pal·liar la greu situació. 




La manifestació ha estat encapçalada per camions i tractors arribats des de diversos punts del territori valencià i, malgrat la pluja, ha discorregut amb normalitat pel centre de València, des de la plaça de Sant Agustí, passant per Colón fins a finalitzar davant la seu de Delegació de Govern en el Palau del Temple.

Al final del recorregut, diversos agricultors han llançat al sòl, des dels tractors, diversos productes per a protestar i simbolitzar que estan venent a preus inassumibles i que no cobren ni les despeses de producció. Uns exemples: 18 kg. de taronges valen el mateix que un cafè, o un quilo de taronges són 8 cèntims i una bossa del supermercat costa 15 cèntims.  Al final la plaça del Temple s'ha omplit de taronges, però també d'encisams i cereals, cebes i fins i tot vi i llet.



 Les entitats convocants han denunciat la falta de suport i de respecte per part del Ministeri d'Agricultura i de Transició Ecològica i l'abandó de les institucions europees, que donen suport a la competència que representen països tercers amb productes que no compten amb condicions fitosanitàries. Això suposa una entrada de plagues, com el "cotonet" de Sud-àfrica que està arrasant molts cítrics al País Valencià i s'estén a altres zones amb gran velocitat. Davant aquest panorama, les entitats convocants assenyalen perdudes que es tradueixen en abandó de terres i absència de joves en el camp.



 

Els agricultors han denunciat que, després de la tractorada del 2020, res no ha canviat per als agricultors, i també han expressat els seus temors per la invasió russa a Ucraïna i conseqüències per al sector agrari, ja que el país atacat és un gran productor de cereal i el conflicte pot incrementar el cost dels pinsos per als ramaders. 

 Elaboració pròpia. Fotografies de les xarxes