L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de febrer del 2022

Inspecció de Treball interposa més de 50 denuncies per treball dels llauradors en els camps de la Valldigna

 

Més de 50 denúncies s'han interposat en pocs dies als camps de Tavernes, Benifairó i Simat segons ha donat a conéixer la televisió valenciana "A Punt" en el seu noticiari. Aquestes denuncies, segons la televisió valenciana, seria el resultat d'una batuda de la Inspecció de Treball, que ha detectat desenes d'irregularitats en les persones que treballaven en la zona cítricola de la Valldigna. 

Els llauradors de la comarca asseguren que aquesta inspecció i les multes clava l'estocada a una campanya ruïnosa on els llauradors, si han aconseguit vendre la taronja, ho han fet molt per davall del preu que els permetria recuperar com a mínim les despeses de producció.

El programa entrevista entre altres a Jorge Ramírez, gerent de l’empresa de poda "Jorge Tallaors", que estava treballant quan va arribar la inspecció de treball, però com que la seua empresa i els treballadors estaven dins de la legalitat, no els van sancionar. “El problema és que la taronja no val res, les persones no trauen un duro i el 90% dels treballadors de l’horta ho fan en negre”, ha manifestat Jorge Ramírez.

Altres entrevistes en el mateix programa, cas de Paco Felis "el Gatet" que incidia en el poc valor dels preus de la taronja i arribava a afirmar que les inspeccions fan que els propis propietaris tinguen por d'acudir al camps i fer faenes que han fet tota la seua vida per por a les multes. REcordem que aquestes poden anar des de 3.000 fins a 10.000 euros en el cas de treball de persones que reben subvencions com aturades.

En dues setmanes, la inspecció de treball ha posat a la zona de Tavernes, Benifairó i Simat de la Valldigna més de 50 denúncies. Salvador Juan Segura, d'AVA-Asaja assegurava que moltes persones treballen en situació irregular, bé perquè estan en l’atur, bé perquè ja estan jubilats i considerava que, després de la crisi del camp i la ruïna dels peus s'havia de tindre una situació més benèvola, sobre tot amb les propietaris. 

Basat en el Noticiari de "A punt"