L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 15 de febrer del 2022

PLE FEBRER 2020: El consistori es posiciona a favor d'uns millors serveis bancaris i atenció als usuaris


El ple de Tavernes va aprovar per unanimitat una moció de Compromís en la qual, entre altes coses i al voltant del servei que presten les entitats bancàries, es demana atenció personalitzada en finestreta en l’horari obert  al públic i una atenció millor a la ciutadania i en particular a la gent major i persones amb diversitat funcional.

La moció en ser aprovada per unanimitat es presentarà com a “declaració institucional” a les Direccions Generals dels bancs amb sucursals a Tavernes, la “Asociación Española de Banca”,   Consell de la Generalitat, Corts Valencianes, Federació Valenciana de Municipis i Províncies i al Síndic de Greuges.

La moció demana a les entitats bancàries que deixen de cobrar comissions per l’atenció a les persones que no poden fer gestions als caixers automàtics i l’aplicació d’una tarifació social en les comissions. També es demana a les entitats productes financers transparents   i comprensibles, amb una redacció clara per no confondre a les persones i fer-les contractar productes que  es  desconeixen  o  incórrer  en  despeses  innecessàries  i abusives.

El consistori de Tavernes es posiciona també a favor de la instal·lació de caixers automàtics en les zones de la ciutat allunyades de les oficines bancàries per facilitar els ciutadans els tràmits més bàsics.

Compromís ha inclòs en el text una demanda als poders públics perquè legislen i regulen una normativa bancària més justa i solidària,  en especial per a les persones més vulnerables. En el cas de la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’insta a engegar un pla de servei rural financer en localitats sense oficina bancària per reactivar el servei bancari i també uns tallers amb formació d'alfabetització digital per disminuir i eradicar la bretxa digital rural al País Valencià.

Una denuncia de la situació que ara pateixen els usuaris

El text  denuncia la situació del servei bancari, en precari per a les persones majors o amb problemes després de la digitalització, les fusions i la pandèmia, a més dels problemes de la cita prèvia, o les limitacions d’accés a les oficines i restriccions d’horaris d’atenció al públic.  Una situació que afecta a tots però majorment als col·lectius de persones majors i diversitat funcional que no tenen una atenció específica, amb el que seria una falta d'ètica i un maltractament als col·lectius més vulnerables i la població en general.

El text denuncia  també els problemes del tancament de sucursals, amb desplaçaments més llargs dels usuaris, i el problema de la banca en línia que, unida a la reducció de personal,  els obliga a operar a través dels caixers, telèfon mòbil o l’ordinador, cosa que afecta a persones d’edat avançada, no acostumades a usar utilitzar les noves tecnologies.

El cobrament de comissions pel manteniment dels comptes corrents o per treure diners en efectiu,  la desaparició de les llibretes d’estalvis  o la potenciació d’us de les targetes són aspectes que es considera afecten negativament als usuaris i com a solució es demana una atenció  individualitzada i de qualitat.