L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 14 de febrer del 2022

Les obres de la nova estació avancen a molt bon ritme amb treball en distints punts del recinte.

 

Els operaris de la concessionària que construeix la nova estació de Tavernes mantenen una activitat frenètica i sense descans per tal d'engegar les noves instal·lacions que han de millorar el servei i posar-lo al mateix nivell, quan a instal·lacions per al servei i l'atenció als viatgers, d'altres localitats de la línia Valècia-Gandia.

El treball es va iniciar pràcticament a finals de l'estiu amb l'enderrocament de les naus elevades i cobertes ubicades al lateral nord de l'edifici antic, per continuar amb l'alçament de l'estructura de la "visera" que protegirà els viatgers de les inclemències de l'oratge quan estiguen sobre l'andana. 

 

Dos imatges de l'estat actual de les obres i una imatge virtual del projecte de quan estiguen acabades

 
Després es va continuar amb els fonaments del nou edifici que s'havia de bastir en la part sud de l'antic edifici, una ampliació que ja es visible i es pot observar en les fotografies. Cal indicar que tots aquests treballs presenten un plus de dificultat en haver-se de realitzar sense que destorben per a res l'activitat normal de l'estació ni el trànsit dels viatgers perquè, com ja vam informar en el seu moment, no hi ha cap previsió de paralitzar el servei durant les obres.  
 
El projecte executarà la reforma integral de l’edifici de viatgers i la prolongació de les andanes fins els 200 metres, amb un eixamplament de l'andana 2, línies de seguretat i pis antirelliscant, però també una obra molt desitjada i esperada pels veïns i veïnes: la construcció d'un pas soterrat que permetrà passar sense cap problema d'una andana a l'altra, i que disposarà també d'una escala fixa i un ascensor.Les obres que serviran per construir el pas soterrani i també les millores de les andanes es poden també vore ja iniciades.
 
 
 
Cal recordar que “RENFE Viajeros SME SA” va adjudicar a febrer les obres de nova estació de Tavernes a “ECISA Cia. General de Construcciones SA” per un import total de 4.040.400 euros (impostos inclosos). El contracte d'adjudicació marca un termini de 14 mesos per a executar les instal·lacions, inclosa la nova estació, i per tant la data d'acabament pot estar entre octubre-novembre d'enguany. 

 

Imatges virtuals de la façana de l'estació amb obres acabades

 

9 anys de gestions i objectiu de Compromís aconseguit: una nova estació
  
Després d'anys i anys sense que els governs anteriors aconseguiren avançar res en el projecte d'una nova estació, el treball iniciat per Compromís l'any 2011, quan va accedir a l’alcaldia de Tavernes, van impulsar les gestions amb RENFE, fins i tot amb interpel·lacions al Senat (octubre del 2016) al govern de M.Rajoy expressant-li la queixa pel retard i falta d'actuacions.
 
I va donar fruit, perquè la interpel·lació al govern de Rajoy feta per Compromís tenia com a resposta que uns mesos després, febrer del 2017, tècnics de Renfe i el seu cap d’Instal·lacions visitaven l'estació i confirmaven l’avantprojecte al govern municipal aleshores de Compromís. El mes de setembre del 2019 RENFE donava a conéixer el plec de licitació de les obres i posteriorment l'adjudicació.

Una vegada acabada, a l'estació es crearà el "Mur AVI" (Atenció, venda i informació" com a servei al passatger, una oficina de gestió i els corresponents lavabos i vestidors per al personal de l'estació i altres dos públics, dels quals un serà adaptat.