L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 24 de febrer del 2022

Sanitat inicia a Tavernes un programa telemàtic d'ajuda psicològica contra la depressió

 

El servei de Salut Mental del Departament de Salut de Gandia inicia un programa psicològic autoaplicat a través d'internet per al tractament  psicològic eficaç contra la depressió, denominat "Somriure és divertit’. Es posarà en marxa com a experiència pilot a pacients del Centre de Salut de Tavernes i, com que s'aplica a través d'Internet, els pacients poden seguir el programa  al seu propi ritme.

El novedós programa compta amb la col·laboració  del Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I de Castelló i es desenvoluparà un estudi per estudiar el grau de suport o guia professional  adequat per a obtindre els millors resultats en Atenció Primària. 

L'estudi ha obtingut finançament en la II Convocatòria d'Ajudes d'I+d+i d'Atenció Primària atorgades per la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO) i el coordina Pere Vera Albero, Clara Bertó Garcia i Raquel Escrivá Sanchis, de la Unitat de Salut Mental del Departament de Gandia,  Azucena García Palacios, de la Universitat Jaume I de Castelló i els metges d'Atenció Primària del centre de salut de Tavernes.

A més de posar en valor la cooperació entre Atenció Primària, Atenció Hospitalària i la Universitat, l'objectiu final és  millorar la qualitat del tractament de la depressió en Atenció Primària i al desenvolupament de la tecnologia aplicada a la salut mental. 

 

Traduït i resumit de "Safor Guia"