L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 25 de febrer del 2022

Tavernes recolza la concentració en defensa del camp valencià i posa autobusos gratuïts a disposició de les persones que assistesquen

L’Ajuntament de Tavernes dona suport a la concentració en defensa de l’agricultura "SOS: per la supervivència del camp valencià", convocada per avui divendres 25 de febrer pels carrers de València amb inici a les 11 del matí amb una tractorada-manifestació pels carrers de València, que s'iniciarà en la plaça de Sant Agustí i conclourà a la plaça del Temple, enfront de la Delegació del Govern.

La Regidoria d’Agricultura i les associacions implicades posen a disposició de la ciutadania autobusos gratuïts per a facilitar l’assistència a la concentració en defensa del camp valencià convocada per totes les organitzacions professionals agràries valencianes (AVA-ASAJA, ASAJA Alicante Jóvenes Agricultores, La Unió de Llauradors i Ramaders, CCPV-COAG i UPA-PV), amb el suport de Cooperatives Agro-alimentàries en protesta per la crítica situació que pateixen els productors.

Les persones que vulguen anar a València amb els autobusos gratuïts s’han d’inscriure en el Departament d’Agricultura de l’Ajuntament (planta baixa), o també ho poden fer a la Cooperativa Agrícola de Tavernes, a les oficines d’AVA-ASAJA de la Cambra Agrària (plaça Major) i en l'empresa d'adobs i productes agraris "Salines".

Cal indicar que les següents mobilitzacions tindran lloc a Madrid, amb una concentració simbòlica enfront de l'Oficina de la Comissió Europea i després en una gran manifestació convocades per tot el món rural per al pròxim 20 de març. 
 


TAULA REIVINDICATIVA

- Compliment estricte i rigorós de la Llei de la Cadena Alimentària, perseguint la venda a pèrdues i els preus en origen per davall dels costos de producció, els quals han de ser fixats per un organisme públic de referència.

- Desenvolupament normatiu de totes les possibilitats d'excepció en competència que permet la PAC.

- Mesures extraordinàries per a alleujar l'escalada de costos de producció agrícoles i ramaders.

- Nou sistema nacional d'assegurances agràries adaptat a les necessitats dels agricultors i ramaders, i no als beneficis de les asseguradores.

- Implantar una assegurança de costos/ingressos agraris.
 
- Posada en marxa d'un Pla de reconversió i reestructuració per als sectors agraris en crisis.

- Implicació de totes les administracions públiques, tant en recursos humans com econòmics, per a afrontar les amenaces fito i zoosanitàries actuals, destacant el tractament en fred.
 
 
 

- Fixació d'estratègies de lluita i compensació per danys de plagues i malalties importades i amb severes limitacions de mitjans de lluita (cotonets, trips, àcars, mosques blanques, avispilla, etc.)

- Eliminar restriccions a l'activitat arrossera dins dels parcs naturals.

- Estudi previ de l'impacte agrari i revisió posterior dels acords amb tercers països i de les estratègies del Pacte Verd Europeu.

- Diferenciar en els punts de venda, a través de l'etiquetatge, els productes de la Unió Europea dels importats des de països tercers.

- Adaptar la Reforma Laboral a les necessitats de les campanyes agràries.

- Rebaixa significativa del mòdul de l'IRPF agrari.

- Revisió del Codi Penal i augment de recursos per a millorar la lluita contra els robatoris en el sector agrari.

- Llei Emergència per danys de fauna salvatge.

- Manteniment dels cabals per a regadiu del transvasament Tajo-Segura. Anàlisi dels recursos hídrics i inversió en obres hidràuliques.
 
Publicada originalment el dia 23 a les 17:50