L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 9 de febrer del 2022

Tavernes serà la ciutat d'inici de la cursa de la "Setmana Ciclista - Volta a la Comunitat Valenciana Femines"

Tavernes serà la localitat que acollirà l'inici de la primera etapa de la sisena edició de la "Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Dones", un esdeveniment esportiu que s'ha presentat avui en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, institució que ha donat el màxim suport per a fer possible aquesta carrera internacional de ciclisme femení.

La prova arrancarà el 17 de febrer, dijous, a Tavernes i finalitzarà el diumenge 20 de febrer a València després d'haver recorregut quatre etapes al llarg del territori valencià amb un total de 484 quilòmetres. La primera etapa de la Setmana Ciclista té un total de 114 km de recorregut i l'eixida serà a Tavernes, a les 13'30 hores des de la Plaça Major, i la meta a Gandia, on s'arribarà després de recórrer les comarques de la Safor, la Ribera Alta, la Costanera i l'a Vall d’Albaida, amb dos ports de muntanya puntuables, el de Serra Grossa, de tercera categoria, que es coronarà en el quilòmetre 63, i l'alt de Barx, de segona categoria, a poc més de 14 quilòmetres de meta.
 
 
 
L'acte de presentació ha comptat amb la presència del primer tinent alcalde de Tavernes, Josep Llácer, de Compromís, que ha acudit en representació de l'Ajuntament. Llàcer, que ha estat el regidor d'esports de Tavernes des de l'any 2011 fins al 2021, després de l'acte de presentació ens ha manifestat que “l'inici d'aquesta volta ciclista en Tavernes és el reconeixement al treball que portem realitzat en tots aquests anys, amb un suport constant al Club Ciclista la Valldigna des que vam accedir al govern municipal amb l'objectiu de promocionar els esports i el ciclisme en particular, així com també facilitar la integració de les dones mitjançant l'esport. Portem fent un treball de promoció i difusió de l'escola ciclista local i dels jóvens i les jóvens locals des del 2011, i aqueix treball ja ha donat molts èxits al ciclisme de Tavernes”.
 
 
 

L'acte de presentació ha comptat també amb la presència del conseller Marzà, el director de la VI Setmana Ciclista i president del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet; el president de la Federació de Ciclisme, Amadeo Olmos i una representació dels ajuntaments per on transcorre la volta.
 
L'edició del 2022 compta amb un total de 25 equips participants dels Estats Units d'Amèrica, Alemanya, Holanda, Unió dels Emirats Àrabs, Austràlia, França, Suïssa, Noruega, Itàlia, el Regne Unit, Bèlgica i Espanya, que participa amb 6 equips. En total són 175 corredores les que iniciaren la carrera en Tavernes així com 13 equips World Tour del total de 14 existents.

 

 Es compta amb la presència de les millors corredores Internacionals, entre les quals es troben la danesa Cecilie Uttrup Ludwig, vencedora en 2017; la britànica Hannah Barnes, guanyadora en 2018; l'alemanya Clara Koppenburg, la millor en 2019, i la neerlandesa Anemiek van Vleuten, que és la vigent campiona.

Més informació:

https://ccescapada.com/setmana-ciclista-valenciana

https://twitter.com/SetmanaCiclista

https://www.superdeporte.es/ciclismo/2022/02/09/semana-ciclista-vuelta-comunitat-valenciana-62493557.html