L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 11 de febrer del 2022

Prorroga fins al dia 28 de les restriccions covid i amb ús de mascareta en interiors


La Generalitat ha decidit ampliar el temps d’ús del certificat covid per a entrar a alguns establiments, amb l'aprovació del Tribunal Superior de Justícia de prorrogar les mesures fins al 28 de febrer. Les mesures modifiquen l’ús de les mascaretes.

 Ara per ara, cal mostrar el certificat covid per a accedir als locals de restauració i de lleure, hospitals, residències, gimnasos, cinemes, circs, seus festeres i a espais on es facin celebracions de més de 500 persones on no es pot portar sempre màscara. Així mateix, també serà necessari per assistir a festivals de música, esdeveniments i celebracions i per a visitar pacients o interns en hospitals i residències. Ho especifiquem tot seguit.

Ús de la mascareta

- Continua vigent l’obligatorietat d’utilitzar mascareta als espais interiors i la prohibició de fumar a les terrasses. NO cal fer ús de la mascareta a l’exterior,  a l’aire lliure però és d’ús obligatori en aglomeracions de persones i si no es pot mantindré la distància d’1,5 metres

- Les persones majors de 6 anys duran la mascareta en qualsevol lloc tancat i  en els mitjans de transport per terra, mar o aire.

- La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la mascareta en espais a l’aire lliure que no siguen platges o espais naturals.

Quan hem de mostrar el passaport covid?

- Per a accedir a bars i restaurants. NO cal per a consumir a les terrasses de bars i restaurants.

 - Per a entrar a sales de joc i apostes.

- Per poder entrar a discoteques i pubs musicals.

- Per a entrar a sales de bodes i altres celebracions i festivals de música.

- Continua vigent per entrar a les residències de gent gran o per visitar malalts als hospitals.

- També s’ha de mostrar el certificat en llocs públics on es menge o es bega, com ara també als cinemes, circs o sales multifuncionals.

- Cal presentar-lo als gimnasos, i també fer ús de la mascareta en l’interior. S’haurà d’entregar el certificat covid a les instal·lacions esportives, a les piscines cobertes i als centres recreatius.

 -  També cal el certificat covid per accedir a espais amb servei de restauració en allotjaments turístics.

El nombre d’espectadors i aforament

-    - L’entrada a cinemes, teatres, auditoris i museus pot tornar a ser del 100%.

-   - Sense límits màxims als estadis a l’aire lliure de futbol i bàsquet professional, però la cabuda màxima serà del 80% en pavellons.