L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.609
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:17.212

diumenge, 1 de juny del 2014

Tavernes celebra la VI Dansada Popular de Tavernes


Uns 300 balladors i balladores, molts d’ells xiquets i xiquetes amb la qual cosa es garanteix el futur i pervivència de les nostres tradicions en aquests camp del folklor, van participar ahir en la "VI Dansada Popular" que, com es tradicional, organitza el Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes. La pluja que havia fet acte de presència en la jornada, finalment s’ho va repensar, i no va ser impediment per a la celebració de la dansada. 

Els balladors provinents de diverses localitats de les comarques valencianes van omplir de color el Carrer Major de Tavernes que van gaudir amb les evolucions dels balladors i balladores de Xàtiva, Cullera, Moixent, Xeraco, Canet d’En Berenguer, entre altres localitats. 




El punt de trobada va ser la seu del grup, davant de la Casa de la Cultura, i des d’allí els participants eixiran en cercavila fins l’encreuament del carrer Doctor Fleming amb el Carrer Major als sons de la dolçaina i el tabalet. Les fotografies parlen millor de l’espectacle, i com feia goig de veure eixa doble filada de participants seguint el ritme que marcava les notes dels nostres instruments tradicionals i com ja hem esmentat, el jovent, eixos xiquets i xiquetes que hi participaven, alguns per primera vegada. 

A la Plaça Major, l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i els regidors Carmen Canet i Perfecto Benavent rebien els balladors i balladores i allí mateix es feia un ball comú al qual s’hi podien sumar els veïns. 

Després d’un vi d’honor, la festa va continuar a la plaça de la Casa de la Cultura amb un sarao amenitzat per la rondalla del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes amb tot tipus de cants i balls. Una jornada, com passades edicions, memorable i que cal agrair, i felicitar, al nostre Grup de Balls per mantindre viva aquesta tradició, un signe més de la nostra cultura.

-