L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.771
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 54.398

dilluns, 16 de juny del 2014

La Generalitat va pagar en el 2013 més de 200 milions d'euros en interessos de les empreses públiques


El govern valencià del PP, o siga el Consell, va sumar al seu gran deute uns altres 4.554 milions procedents de les empreses del sector públic, dels quals 2.669 milions van ser assumits directament pel Consell i van generar més de 71 milions en despeses financeres. 

El Consell va convertir 1.289 milions del deute de les empreses amb els proveïdors en deute financer a través del pla de pagament a proveïdors. El cost en interessos ha sigut de 106 milions d'euros fins a març. I a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) va transformar en deute financer altres 596 milions de deute amb proveïdors, amb un cost d'altres 21, 8 milions en interessos. 

En total el deute de les empreses publiques assumida per la Generalitat és 4.554 milions amb un cost en interessos de més de 200 milions.

Assumir i pagar el deute de les empreses públiques ha sigut una decisió del president Fabra i amb açò els costos els paga la Generalitat. En els dos últims anys d'exercicis tancats (2011 i 2012) les pèrdues de les empreses públiques van ser de 845 i 898 milions, respectivament, o siga 1.743 milions que és una xifra similar al deute de proveïdors. 

Com a exemples, indicar que la societat de grans projectes va traslladar 425 milions de deute a la Generalitat; l'aeroport de Castelló li va sumar 53 milions més; la Ciutat del Motor, altres 53 i la Ciutat de la Llum, uns estudis de cinema que estan inactius, 7,1 milions. 

Les dades del Banc d'Espanya indiquen que el deute global del govern valencià del PP, o siga del Consell, és de 33.864 milions, un 34,8 % del Producte Interior Brut valencià, el pitjor registre de tot l'Estat.
-