L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 1 de juny del 2014

L’IES Jaume II el Just celebra el 15é aniversari dels Cursos Formatius d’Informàtica






L’institut Jaume II El Just ha celebrat una Jornada Informàtica commemorativa amb motiu del 15é aniversari de la implantació dels Cicles Formatius de la Família Informàtica. La inauguració de la jornada corregué a càrrec de la directora del centre, Esperança Micó, i de l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan i Huguet, el qual destacà la gran tasca formadora realitzada durant aquests quinze anys on s’han titulat en els diversos cicles formatius més de cinc-cents estudiants de tota la comarca de la Safor-Valldigna i de les comarques veïnes.

La jornada s’inicià amb el parlament del Cap de Secció de FP de la Conselleria d’Educació, Sr. Vicent Vives, qui explicà en què consisteix el que s'anomena Formació Professional Dual. És a dir: compaginar al mateix temps les pràctiques en una empresa amb la formació en un centre educatiu. Aquesta és una modalitat que té molt d'èxit a Alemanya i que es vol incorporar progressivament als nostres instituts i empreses. 
 

Al llarg del matí es feren tres conferències, cadascuna de les quals versava sobre algun dels camps més innovadors de la informàtica en l’actualitat.

• “La virtualització en el món empresarial”, a càrrec de Luis Samblas, analista i programador de sistemes i xarxes de la UPV del campus d’Alcoi, que oferí una completa presentació de les possibilitats que, per a qualsevol empresa, representa el que els informàtics anomenen “Virtualització”. Però, en què consisteix aquesta? Entre d'altres coses Luis Samblas ens mostrà que encara que comptem amb un sol ordinador, podem treballar, alhora, amb diferents sistemes operatius (màquines virtuals), que podem tindre el nostre escriptori virtualitzat (a Internet, per exemple) i que, a més a més, podem disposar d'ell des de qualsevol lloc. I aquests serien només una xicoteta part de les possibilitats que aquesta tecnologia presenta.

• “Desenvolupament de videojocs”, a càrrec de Gustavo Aranda, professor d'ESAT (València) qui detallà de forma clara i molt didàctica què és el desenvolupament dels videojocs i quins són els coneixements i habilitats que es requereixen per tal de dedicar-se a aquest àmbit. Les seues explicacions insistiren també en el fet que és un camp molt innovador i amb un gran potencial per trobar feina! Segons ell una bona base de programació, alguns coneixements de matematiques i, sobretot, molta imaginació són alguns dels ingredients necessaris per arribar a ser un expert en aquest tema.
 

• “Desenvolupant amb Google Glass”, a càrrec de Javier Ortiza, CEO de l'empresa InnoArea (València) i Hèctor Toran, alumne del nostre institut que hi realitza les pràctiques formatives, els quals feren una demostració pràctica de les grans possibilitats que poden aportar aquests dispositius que tan famosos s'han fet hui en dia: fer una foto tancant l'ull, transmetre una operació quirúrgica, escoltar un text traduït, llegir el subtítols d'una obra de teatre o veure una imatge amb realitat augmentada, són només algunes de les possibilitats que ens permeten les Google glass en l'actualitat.

També s’inaugurà una exposició-museu de la informàtica que es quedarà al centre i podrà ser visitada.