L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 15 de juny del 2014

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La Generalitat del PP, i amb ella tots els valencians i els valencianes estem en fallida. Som més pobres que les rates...

La Generalitat del PP contínua gastant més del que ingressa. Però que molt més. I com que sembla no hi ha control, va tancar el primer trimestre del 2104 amb un deute de 33.864 milions d'euros, ni mes ni menys que el 34,8 del PIB (la nostra riquesa) i un 16,55 % més que fa un any, que és per a llançar-se a plorar.

El PP segueix el seu camí cap al fons i en aqueixos 3 mesos ha incrementat el deute de la Generalitat en 2.000 milions d'euros, un 11% del pressupost de la Generalitat para enguany, que és de 17.000 milions.

El PP ni sap ni pot canviar la situació de fallida que patim i cada dia s'enfonsa mes en allò que es diu “la bancarrota", dit en castellà, perquè igual si posem "fallida" no ho entenen. això ho reconeix fins al mateix president Alberto Fabra : amb els ingressos i transferències de l'Estat, no pot pagar sanitat, educació i altres serveis bàsics. I en aqueixes condiciones Hisenda ha hagut de transferir-li 1000 milions per a pagaments a farmàcies i altres urgent, però és un pagament que cal retornar. Un anticipat.


I no hi ha altre remei. I com ningú vol prestar-li un euro, el govern valència del PP ha de recórrer a la bestreta o al rescat de Madrid per a pagar les despeses quotidianes. Bona se li espera al govern que isca de les eleccions de maig en any pròxim: a gestionar una Administració ofegada econòmicament i que ha de dedicar el 25% del pressupost, uns 4.000 milions al pagament del deute.

La Generalitat té 17.088 milions d'euros de pressupost del 2014 i dedicar  més de 4.000 milions al pagament de deute implica un notable increment pel que fa a les previsions inicials. S'ha ha de recordar que l'any passat es van dedicar 1.200 milions, el doble del 2012 amb 600 milions.

Aqueixes xifres van ser denunciades per Compromís en la defensa de les esmenes parcials del pressupost i es va proposar una auditoria del deute públic de la Generalitat per a diferenciar el deute "il·legítim" del "legítim". Compromis assegurava que amb aquesta auditoria es posarien en marxa “els mecanismes legals oportuns, per a paralitzar el pagament del deute públic considerat " il·legal” , i pel qual paguem interessos d'usura". Amb el reconegut com a "legal" s'elaboraria un pla dissenyat per la Generalitat per a negociar amb entitats, organismes i administracions la rebaixa dels costos financers que provoca. 

Aqueixos 4.000 milions dels pressupostos autonòmics "es podrien destinar a polítiques socials, sanitat i educació" indicava Compromís, i recordava que tenint en compte l'informe dels experts sol·licitats per la Generalitat “o s'atura eixe camí o es converteix en una dinàmica autodestructiva".

La proposta, ja s'ho podeu pensar, no va prosperar amb els vots del Partit Popular 

Per tant, excepte un canvi radical, més que fer promeses impossibles, es necessitaran gestors de la misèria. Ni més ni menys com a Tavernes, on l'actual govern porta tres anys gestionant la misèria econòmica que ens va deixar el PP. I encara sort que ací hem trobat bons gestors per a reconduir la situació. Esperem que ocórrega igual en el nou govern de la Generalitat a partir de maig del 2015.
-