L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 17 de juny del 2014

El govern valencià del PP és el que menys gasta en serveis socials de tot l’Estat: 196 euros front als 307 de mitjana espanyola.



Les xifres de l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials d'Espanya ho deixen ben clar i fan tremolar quan ho penses: mentre la despesa mitjana a Espanya és de 307 euros per habitants, el govern del PP del País Valencià només hi dedica 196 euros. Si prenem com a base el PIB també resulta molt mal parat el govern del PP: el que menys inverteix, només l'1,03% enfront de l'1,41% de la mitjana de l'Estat.

José Manuel Ramírez Navarro, el president d'aquesta associació, ha exposat les principals dades i anàlisis dels serveis socials i el sistema d'atenció a la dependència al País Valencià. També Indicadors de l'Índex DEC (Drets/Economia/Cobertura) de valoració dels Serveis Socials i els resultats del Sistema d'Atenció a la dependència d'acord a l'aplicació de l'Escala de Valoració i els seus indicadors, així com les tendències quant al desenvolupament i aplicació de la Llei en l'últim any.


Els indicadors revelen que el govern del PP de la Generalitat és el que menys inverteix en Serveis Socials de tots els Governs Autonòmics, solament el 5,89% enfront del 7,74% de la mitjana i és el que "pitjor ràtio" té en treballadors de plantilla en els centres de serveis socials, albergs i centres d'acolliment, per habitants: 1 per cada 7.916 habitants.

 
També ens confirma que la cobertura d'ajuda a domicili és del 2,3% per a majors de 65 anys mentre la mitjana estatal és del 4,3% i una dada més preocupant: en aquest 2014, ja s’han deixat d’atendre a 1.030 persones en el nostre territori per la Llei de Dependència.

Cada dia, 20 persones, perden el dret a ser atesos per la Llei de Dependència i cada any es perden més d'un miler d'ocupacions per la reculada en el sistema d'atenció a la dependència. La reforma ha suposat als serveis socials del País Valencià una retallada de 300 milions d'euros: afecta a 800.000 usuaris i amenaça la pèrdua de 3.000 llocs de treball.