L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.376
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 15.042

dissabte, 14 de juny del 2014

PLE DE JUNY 2014: (Actualitzat) L'Ajuntament autoriza a l'empresa a que hipoteque la concessió de la piscina coberta com a forma d'adquirir finançament.

Llum Sansaloni explica tots els detalls sobre la hipoteca de la concessió

El consistori de Tavernes, per unanimitat, va autoritzar a Metroval Aqua SL a hipotecar la la concessió que gaudeix d’explotació de la piscina coberta com a recurs per obtenir recursos econòmics.

La regidora de Contractació, Llum Sansaloni, explicava els detalls i indicava que la petició de la hipoteca era perquè l’empresa pretén obtenir una liquidesa econòmica que li permeta, primer que res, liquidar el deute que mante en l’Agència Estatal Tributària de vora 110.000 en concepte d’IVA, i després poder avançar els tràmits d’obertura. 

La regidora va explicar que en un primer moment Metroval Aqua SL havia sol·licitat hipotecar el bé immoble (l'edifici) de la piscina, cosa impossible en ser un bé públic i de propietat municipal, encara que l’empresa gaudesca de la concessió d’explotació. 

Llum Sansaloni va desglossar el procés de la piscina, des de l’adjudicació fins arribar als modificats d’obra aprovats i que s'inclouen en la nova redacció del contracte de concessió. 

La regidora remarcava que el modificat de l’obra “va ser presentat en CD-Rom però sense firma” en novembre del 2011 i que s'havia sol·licitat un document correctament firmat, que l’empresa no va atendre, a pesar dels requeriments de l'Ajuntament, fins el darrer dia del passat mes de febrer. 
Vista general de l'edifici de la piscina
El modificat afecta a millores en els vestidors, sala de banys, accessos a graderies i gimnasos i la inclusió de la cafeteria. També s’hi contempla canvis important en la prevista instal·lació central de màquines climatitzadores per altre sistemes autònoms de fred i calor i una major eficiència en els panells solars per substituir la caldera de biomassa per dues de propà. 

L’Ajuntament ja ha aprovat el modificat que queda inclós en la sol·licitud de la hipoteca.
El debat: que es puga hipotecar la concessió no vol dir que s'hipoteque
El PP mitjançant la seua regidora Raquel Escrivà li va recordar a l’alcalde la frase que ell havia dit en el ple d’abril, quan es va aprovar el Modificat 1, en el sentit que “s’alegrava de que la piscina anara avançant encara que siga a passes menudes”. La regidora afirmava a continuació que ella també s'alegrava perquè considerava que l’alcalde s’havia enganyat en afirmar en aquell ple que  la piscina no avançava per la falta de finançament de l'empresa.

I és que el PP creu que amb la possible hipoteca de la concessió s'entra en la fase final, i haurà diners per a acabar-la. Així la senyora Escriva afirmava respecte a la falta de finançament que “sembla ser que ara ja no serà així i s’avança encara que poc a poc cap a la piscina que el poble de Tavernes es mereix”
"Poder hipotecar la piscina no es garantia de que algú accepte la hipoteca"

L’alcalde Jordi Joan li va respondre que s‘havia de ser realista perquè “l’empresa continua sense finançament. Amb aquesta hipoteca pretén aconseguir finançament, però no el té i la nostra postura és la mateixa: no s’han de forçar les coses”. L’alcalde considerava que finalment Tavernes tindrà la piscina però “vorem quan podrà ser i vorem de quina manera, si a traves de la concessió o serà per una adjudicació directa perquè l’Ajuntament l’haura hagut de rescatar que desitge que no”, en referencia a que la piscina es pot convertir en un nou cas aparcament on l’Ajuntament, el poble, ha hagut d’abonar 1’8 milions per una obra que cada dia es veu més innecessària. 

I l’alcalde concloïa indicant que “per desgracia, esta clar que l’empresa no té cap finançament. ¿serà la hipoteca de la concessió una eixida? Jo no ho sé, de la mateixa manera que dic que no vull llançar les campanes al vol perquè el fet que la concessió es puga hipotecar no és cap garantia que algú li accepte la hipoteca”. 

La regidora Llum Sansaloni va indicar respecte a que es porten tres anys i no s’ha avançat massa que des del 2011 el govern municipal li ha facilitat les coses i ha ajudara l’empresa en tot allò que ha estat necessari com Ajuntament i sense posar en risc en cap moment els interessos de la ciutadania ni prendre decisions que no foren correcte. “L’empresa ha estat anys sense lliurar-nos els documents a pesar que els hem demanat moltes vegades. Tenim la consciencia ben tranquil·la que hem actuat com calia”.
Una vista interior de fa mesos de l'estat del vas principal de la piscina
I nosaltres recordem

Si el PP s'haguera preocupat de fer una concessió a una empresa solvent, que en tenia entre les que optaren a la concessió, cas de FCC, segurament no parlaríem ara de la piscina i ja faria tres anys o quatre anys que estaria en funcionament.

Però no! Ells la van concedir a una UTE formada per a eixa obra, i encara no han aclarit mai ni ho aclariran, perquè triaren a eixa UTE-empresa sense experiència i amb una valoració econòmica de 0 (zero) punts des de la Intervenció Municipal.

I damunt com que sembla que no tenien prou folló, la concessionària es va enredar a l'hora de la construcció, i va augmentar el cost en cafeteria i similars, terrasses a l'exterior i alguna pista més de padel que sembla ser no estaven en el projecte inicial. Si no és així, preguem ens rectifiqueu.

Se sol dir "aquellos polvos trajeron estos lodos". Doncs això mateix. I a pagar-ho caparrota, precisament una alcaldia de l'unic partit que no va estar d'acord amb la concessió en base a eixos motius econòmics argumentats per Intervenció.
I ara que vinga el PP dient si això i allò...
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si tot això es així, que no dubtem que així es.

¿Per qué no es demanen responsabilitats patrimonials als regidors que amb el seu vot a favor van fer possible que s'adjudicara eixa concessió d'obra pública a una empresa que era menys solvent econòmica i tècnicament a les altres?

Ho es que es funciona "hoy por tí, mañana por mí" i ningú ens fem mal entre nosaltres.

Que poca vergonya.

Anònim ha dit...

Supose que serà perquè les lleis que fins ara han fet els governs PP i PSOE això no contemplen eixe aspecte. Les responsabilitats són sempre polítiques i el poble les plasma no votant-los encara que la desinformació es tal que la gent no s'entera, o ja fan ells perquè no s'enteren, i voten els mateixos.
És el que hen viscut.
Esperem que a les pròximes partits com Compromis i EUPV i altres emergents tinguen força parlamentària per a canviar-ho.

Anònim ha dit...

Jo com a ciutada estic en contra de que obriguen la piscina, ja que a l'ajuntament li costara mes diners.L'empresa no tindra prou diners per al manteniment i el que falta ho pagara el poble. Si estan tancanles en mol pobles com anem a obrir ara la piscina. Alberic tancada. Gandia esta portanse desde l'ajuntament, Cullera encara no la te oberta. L a piscina de Ador ha tingut que fer convenis en els Ajuntaments del voltant i encara li costa diners. Xeraco a l'Ajuntament li costa 15.000 Euros tots els mesos. I aixina en podria dir mes encara. No a la piscina si ens consta diners.