L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de juny del 2014

Nou escàndol al PP: Gravacions de la policia comprometen al president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, del PP, i el fan corretja de transmissió entre el constructor Enrique Ortiz i la Generalitat, amb el concurs del seu nebot Vicente Cotino, per a adjudicacions milionàries



El Mundo informa avui que unes converses telefòniques intervingudes per la policia situen al president de les Corts, Juan Cotino, com nexe entre l’expresident Francisco Camps i el constructor Enrique Ortiz, per aconseguir suposadament adjudicacions milionàries per al constructor i per a l'empresa Sedesa, del seu nebot Vicente Cotino. Els dos estan imputats en el cas Gurtel per, suposadament, finançár irregularment el PP valencià a canvi d’adjudicacions milionàries.

Les converses intervingudes en l’escàndol de corrupció urbanística a Alacant i publicades per “El Mundo” demostren que Juan Cotino era la persona que obria camí als dos empresaris per aconseguir adjudicacions milionàries, o que els posava en contacte amb la cúpula de l'extinta CAM per solucionar-los els seus problemes.

En un dels diàlegs, a finals de novembre de 2008, s’escolta a Ortiz i a Vicente Cotino negociar com traure profit del concurs de parcs eòlics del País Valencià. Volien que el Consell els adjudicara el pla a través de l’empresa Diversia Concessions i Serveis SL, i per aconseguir el seu l’objectiu varen tirar mà de Juan Cotino.

Així, en la conversa entre Enrique Ortiz i Vicente Cotino aquest li diu: “Escolta, una altra cosa, vaig estar parlant amb el meu oncle (Juan Cotino) del de Diversia, llavors em va dir que li explicàrem nosaltres el projecte a ell, que ell ho parlaria amb Paco [en referència a Francisco Camps], que és un bon projecte per a la Generalitat.

En altra conversa gravada tres dies després, Ortiz, s’interessa pel tema; “Açò es pot amanyar o què?”, li pregunta a Vicente Cotino, a la qual cosa aquest li respon: “Oblida’t, està tot el peix venut (...) No perdes ni un minut (...) Anirà Bancaixa amb Iberdrola, és un acord global”. Tal com va predir Vicente Cotino, el concurs es va adjudicar a Iberdrola Renovables. 

Vicente Cotino està imputat en la peça de Gürtel que investiga si empreses contractistes de la Generalitat van pagar a Orange Market -filial de Gürtel a València- per serveis no prestats que emmascaraven actes electorals del PP. Des de 1998, Sedesa va facturar 800 milions en obres del Govern valencià, segons documentació oficial.

Vicente i Juan Cotino van declarar en l'Audiència Nacional per l’anotació dels anomenats ‘papers de Bárcenas’ que al·ludia a un lliurament de 200.000 euros en B en la seu del PP.

En la visita del Papa, on es van repartir tres milions de diners públics a través dels contractes de Canal 9, el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino apareix com qui “tallava el bacallà”, l’enllaç amb els membres de l'Església, a la qual sempre ha estat pròxim com a membre destacat de l’Opus.
 

Que presente la dimissió

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha suggerit a Cotino que presente la seua dimissió. "Tots els dies hi ha algun escàndol del PP o novetats policials importants sobre escàndols d'abans, però sempre hi ha una persona pel mig i és Juan Cotino".

Morera ha sentenciat que el president del PP de les Corts "està implicat en tots els casos de corrupció que afecten a les institucions valencianes. Per decència, per dignitat, per la necessària regeneració democràtica de les institucions les Corts no poden estar presidides per Juan Cotino i ha de presentar immediatament la seua dimissió".

Morera ha recordar que després de perpetrar l'atrocitat antidemocràtica d'inhabilitar durant un mes la diputada Mónica Oltra, de Compromís "no té cap autoritat moral ni política i menys després de saber el que han publicat els mitjans de comunicació sobre les activitats d'aquest senyor"



Més informació: "El Mundo"
 
-