L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 29 de juny del 2014

La campanya d'excavacions a Bolomor s'iniciarà enguany el 8 de setembre dirigida per Josep Fernández.

Josep Fernández, director de les excavacions, en una conferència l'any passat

El Servei d'Investigació Prehistòrica (SIP) de la Diputació continua un any subvencionant les recerques d’investigació a la cova de Bolomor de Tavernes sota la direcció de Josep Fernandez.

La quantitat prevista és de 10.000 euros que es dediquen a menjar i allotjament de l’equip majorment, i la compra dels materials necessaris per als treball. L’equip investigadors i ajudants no perceben retribucions per aquesta tasca.

El jaciment de Tavernes manté investigacions programades de manera sistemàtica des de fa 25 anys, celebrades l’any passat amb un conjunt de xerrades i conferències que foren molt seguides per ciutadans de la comarca i voltants.

Enguany està previst que les excavacions s’inicien el 8 de setembre i com es habitual s’allargaran durant un mes. Encara que no està confirmat, es d’esperar que, com els darrers anys, es realitzen visites organitzades i guiades fins el jaciment, i alguna xerrada informativa a càrrec de l’equip investigador en la Casa de la Cultura.

L’equip de Bolomor amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes va celebrar l’any passat el 25 aniversari de l’inici de les excavacions amb una setmana cultural sota el títol genèric “Bolomor, la nostra primera llar”, on van participar els màxims especialistes espanyols en el paleolític. 

Seminaris, conferències i dues taules rodones, una sobre el patrimoni de la Valldigna i una segona especifica sobre Bolomor, així com la conferencia inaugural impartida per Juan Luís Arsuaga sota el títol “Quienes eran los hombres de Bolomor", foren fites importants de l’any passat, seguides per la publicació del llibre “Cova del Bolomor: 25 anys a la recerca del temps perdut”.
-