L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 17 de juny del 2014

Compromís mitjançant el diputat Joan Baldoví demana l'anul·lació del "cadastrazo" d'enguany


El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha registrat en el Congrés una proposició no de llei per a exigir al Govern que anul·le el "catastrazo" que va entrar en vigor el passat 1 de gener perquè va ser realitzat "sense rigor" i sense visites als habitatges per a avaluar el seu valor real de mercat. Baldoví reclama que els impostos sobre la propietat immobiliària respecten el principi de capacitat econòmica.

La iniciativa serà debatuda en la Comissió parlamentària d'Hisenda, i en ella Baldoví critica el "increment forçat" que el Ministeri d'Hisenda ha imposat sobre els valors fixats dels habitatges en el Cadastre, uns valors que afecten a impostos com l'IBI, el de Transmissions Patrimonials i a la plusvàlua municipal.

El diputat de Compromís creu que la revisió cadastral ha de fer-se amb un pèrit que visite els habitatges i tinga en compte "el temps de construcció i altres paràmetres vinculats al valor final de l'immoble” perquè el valor del cadastre s'ajuste al "preu real de compravenda", i no com ara que està "per damunt" i causa un "increment substancial" dels impostos.

Baldovi afirma que el problema d'aquests increments fiscals és la seua falta d'adaptació a la realitat, que no tenen rigor per produir-se per la necessitat d'incrementar les recaptacions quan els ciutadans tenen més dificultats per a pagar i quan el valor de la seua propietat ha disminuït.

El diputat de Compromis demana al govern de Rajoy que "no efectue pujades sense rigor, sense analitzar la realitat dels habitatges, quan el preu de mercat està en descens i el poder adquisitiu de la gent és menor". Per a Baldovi els impostos relacionats amb l'habitatge han de tenir en compte el "principi de capacitat econòmica del contribuent" de manera que es "ajuste la pressió fiscal perquè siga més progressiva i distributiva".