L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.508
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:8.695

dimecres, 18 de juny del 2014

La Plataforma per l’Ensenyament Públic Safor-Valldigna anuncia mobilitzacions


Els diversos col·lectius, partits polítics, sindicats, associacions de pares i d’alumnes que integren la Plataforma per l’Ensenyament Públic Safor-Valldigna es van reunir aquest dilluns a Gandia per tal de consensuar mesures i mobilitzacions de cara al final de curs i inici del següent. La Plataforma no està d’acord amb la LOMQE, les retallades i la implantació d’un calendari escolar que ha estat rebutjat per tots els sindicats i AMPA i, en conseqüència, es mobilitzaran i manifestaran en contra. 

Entre les mesures aprovades de cara al final de curs hi ha l’organització de festes reivindicatives de fi de curs a les escoles i els instituts. Durant aquestes festes es faran visibles les mancances que pateix cada centre amb cartells i fotografies que s’enviaran a la Conselleria d’Educació i es faran públics a les xarxes socials. En aquest sentit, la Plataforma per l’Ensenyament Públic Safor-Valldigna ha preparat un cartell ex professo que enviarà a cada centre per tal que puguen fer públics els problemes i mancances que pateixen. També es preveu la lectura de textos als claustres denunciant el tancament de centres, línies i unitats a les escoles públiques. 

I, finalment, s’ha planificat una acampada a Conselleria entre el 16 i el 18 de juliol, en què participaran diversos centres i col·lectius especialment afectats per les retallades, i es convidarà a les escoles i instituts a recolzar aquesta acampada i dur les mancances que pateixen a les portes de la Conselleria i en defensa de l’ensenyament públic.

A més a més, la Plataforma per l’Ensenyament Públic Safor-Valldigna instarà els ajuntaments de la comarca a fer-se càrrec i adoptar les mesures necessàries que donen cobertura de menjador als alumnes més necessitats durant el mes de juliol. I es demanarà als partits polítics que incloguen en el seu programari recursos i atenció a la diversitat per tal d’ajudar els col·lectius més desfavorits o marginals socialment
.
De cara al curs que ve, la Plataforma comarcal també ha anunciat mobilitzacions. De fet, la intenció és que el curs no comence amb normalitat, per tal de cridar l’atenció de la societat en general sobre els grans problemes i els atacs que està patint l’escola pública per part de la Conselleria d’Educació. Per això, s’ha previst la lectura de textos als claustres de cada centre escolar denunciant la LOMQE, l'arranjament escolar i les retallades, concentracions a la porta dels centres, lectura de manifestos i pintada de murals reivindicatius als centres.
 
D’aquests murals se’n faran fotografies i s’enviaran a la consellera i es faran públics per Internet. Es convocaran les bandes de música per tal de fer visibles les protestes i cada dijous de mes els docents faran concentracions als centres amb samarretes reivindicatives en favor de l’escola pública. I, per últim, es parla d’adoptar d’altres mesures de resistència, com ara la de portar els alumnes al pati quan la temperatura supere el màxim permès per llei, que està en 26 graus. 

D’altra banda, la Plataforma estatal per l’Escola Pública baralla la possibilitat de convocar una vaga per al mes d’octubre o novembre. A la Safor-Valldigna, de fet, ja s’ha parlat de fer una convocatòria de fins a tres dies de vaga, un per a cada col·lectiu afectat directament per les retallades en l’educació pública i contra la Lomqe: professorat, estudiants i pares i mares. 
 
- Remés per la Plataforma