L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 12 de juny del 2014

PLENARI DE JUNY 2014: L'Ajuntament aprova una bonificació de l'IBI de la SIUM. El govern vota a favor i el PP s'absté en la mesura.



La Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) de Tavernes vora bonificades en un 95% les quotes de l’IBI en base a la consideració que té de ser una societat que desenvolupa activitats d’especial interés o utilitat municipal i atés també que concorren circumstàncies socials, culturals i artístiques. Aquesta reducció està contemplada en la norma que regeix l’ordenança municipal. 

La proposta elevada al ple pel govern municipal només va ser votada a favor pels dos grups del govern municipal, Compromís-Bloc i PSOE. Tant el PP com la regidora no adscrita es van abstindre 

L’aprovació de la bonificació implica que els rebuts pendents del 2013 així com de l’actual exercici d’IBI del 2014 es redueixen notablement i passen de 6.420 euros i 5859 euros respectivament a ser de 309 i 293 euros. 

El PP va estar d’acord en reconéixer la tasca que fa la SIUM i reconeixia que no passa per bons moment econòmics però fa qualificar que l’ajuda que s’oferia amb la bonificació de l’IBI “es atípica i rara en la forma de fer-se” per la retroactivitat que no tenia el vistiplau d’intervenció i considerava que l’ajuda s’hauria d’haver fet per altres camins, però com no volia que l’ajuda “atípica” –repetia- es deixe de donar, indicava l’abstenció del grup. 

El govern va contestar que s’hauria pogut elegir la via del conveni però que no el van vore convenient davant els problemes econòmics de la SIUM perquè hauria hagut de pagar l’IBI i després rebre la quantitat d’un conveni que sempre té el perill d’endarrerir-se en la seua execució. Al respecte, l’alcalde Jordi Joan indicava que s’havia triat eixa solució per ser més ràpida i la que menys problemes anava a representar a la SIUM.
-