L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 25 de juny del 2014

Mònica Oltra recorre al TC la sanció de pèrdua d’un mes de la condició de diputada



La diputada i portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha presentat un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional contra l’expulsió del Ple acordada pel president de les Corts, Juan Cotino, del PP, i pels diputats del mateix partit, i contra la sanció de pèrdua temporal de la condició de diputada, en considerar que les decisions vulneren els seus drets constitucionals. 

La diputada posa de manifest que s’ha vulnerat la jurisprudència del Tribunal Constitucional perquè el procés ha incorregut en infraccions del dret a la defensa i el dret a un procés just dirigit des de la imparcialitat. Oltra demana al Constitucional l’empara contra els abusos d'un Partit Popular que imposa sancions en funció del seus interessos particulars i al marge dels drets constitucionals que els resulten molestos.

També manté que l’article del reglament que li han aplicat és anticonstitucional, perquè no es pot sotmetre a votació d’una majoria la pèrdua de la condició de diputada a una persona electa pel poble i que representa els ciutadans. Això converteix la votació en un tema d’oportunitat política, no de legalitat.

Oltra ha manifestat que “Juan Cotino i el PP s’han cregut que les Corts són el seu “cortijo” particular. És impensable, en qualsevol democràcia avançada, que un partit en solitari, perquè té majoria absoluta, suspenga l’acta a una diputada triada pel poble. El PP no ha entés que ens ha triat el poble i ells no poden eliminar la voluntat popular. Li ho hem dit al Tribunal Constitucional i esperem que anul·len aquesta sanció injusta. El Tribunal Constitucional ha de posar fre a l’avanç de la democràcia autoritària que s’imposa a través de la tirania de la majoria”.