L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.479
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 18.618

dimecres, 18 de juny del 2014

L'ESTAT DE LA QÚESTIÓ: Vénen temps d'eleccions...



Es temps d’eleccions a la SIUM de Tavernes. I arriben a menys d’un any de les eleccions locals. També arriben quan el PP, després d’uns anys de demostrar-nos el seu destrellat fent dependre les bandes de la Conselleria de Governació, rectifica i les passa al lloc on mai haurien d’haver eixit: la Conselleria de Cultura i Educació. 

Seguim en aquest escrit l'argumentari del diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, potser la persona que més ha lluitat per les societats musicals en Les Corts Valencianes, perquè els considerem totalment vàlids i realistes. 
 
Així, coincidim quan diu que les institucions musicals, admirades, volgudes i festejades pel poble valencià, foren insultades i denigrades pel Govern valencià del PP, més preocupat de fer clientelisme que no de reconèixer els mèrits que els correspon a cadascú. Era el temps de Camps, l’expresident del PP, amb un objectiu clar en la seua política cultural: beneficiar a aquells que li ­rien les gràcies, donar protagonisme a qui l’elevava als altars i enfonsar, tant a nivell de solvència social com econòmica, a tots aquells que no és prestaven al joc clientelar.
 
Les bandes valencianes i les seues escoles de música, representades per la Federació de Societats Musicals, patiren la seua independència política. Camps no podia acceptar que els músics tinguen ideologia pròpia, si no era com la seua; no podia suportar que les bandes foren propietat dels músics i no podia permetre la pluralitat d’opinió dins d’un col·lectiu que, el volien com a propietat privada del PP.

Van fer política basada en crear una xarxa clientelar. I va ser una política errática, sense objectius on la responsable de Cultura de l’època, Trinidad Miró, va enganyar a tots els músics amb falses promeses a l’assemblea de Borriana i els va tornar a enganyar quan en un ple de les Corts li va contestar al mateix Pañella, que “sí a tot”, que “sí” anava a atendre les peticions de la federació. Va ser una relació tan desastrosa la de Miró-Federació que se li va encarregar a Blasco arreglar-ho. Aquest, es reuneix amb la federació, un gest que pensaven els músics era de bona voluntat i que va acabar amb la proposta econòmica del PP de rebaixar 7,6 milions d’euros la petició inicial dels músics.

Blasco, va vore que sense diners no podia fer res, i va abandonar el seu paperot, i li’l va passar a Serafín Castellano, conseller de Governació, que no tenia competència en temes de cultura. 

Les bandes valencianes no necessitaven canvis de consellers sinó el reconeixement del seu valor i potenciar la declaració com a Bé d´Interès Cultural de caràcter immaterial, contemplat en la Llei de Patrimoni Cultural Valencià, i la dotació econòmica que calia per a seguir la seua tasca cultural i social, una tasca que els ha convertit en símbol del País Valencià.

Fins a eixes hores només hi havia clar que la política cultural de la Generalitat no existía i el Consell havia abandonat els músics valencians. En paraules del diputat de Compromís, Pañella, en l’afer de les bandes el govern valencià del PP posava música de copla española i una lletra tan coneguda com “la falsa moneda, que de mano en mano va y ninguno se la queda”.

Ara, després de quatre anys i quan encara no s’havien acabat d’ubicar les bandes de música, es pren la decisió de passar-les a la Conselleria de Cultura, un fet que cal esperar no siga una proposta populista i derivada de la remodelació del Consell.

Tant de bo, responga a un canvi de postura i tot seguit es done una modificació radical en la política del PP que atenga les necessitats econòmiques de les Societats Musicals. Poder si es vol es pot. Només cal recordar, com diu Pañella, que ho ha demostrat Compromís, pressupost a pressupost de la Generalitat, quadrant les quantitats amb les esmenes adients perquè ixquen els diners que s’havia de dedicar a les bandes.

Però ells ni han aprovat mai les esmenes ni han pagat puntualment el que deuen a les bandes. ¿Podem esperar a que ara ho facen?

3 comentaris:

Anònim censurat ha dit...

En un blog local, hi ha (bueno, hi havia) un comentari publicat per un anònim a les 9:13 que diu:

Politiqueo el del president eixint que si ha segut polític actiu, regidor socialiste per mes senyes, i en un concert fa unes setmanes anava presentant a Ortiz com a pressident. Que neutral, no ?
Per cert, ahir en la reunió d, este eren una treintena quant en la dels altres i jo vaig estar alli, erem un centenar.

I jo a les 10:13 he contestat:

Ni soc ni he votat mai al PSOE. Simplement respecte i aprecie al Sr. Juan Jose Sala com a mestre, com a dirigent de la banda i com a regidor, fins i tot.
Juan Jose Sala no ha sigut mai regidor i president. I ha sigut president de la banda amb govern sempre del PP. i si ha anat en la llista del PSOE com fa uns anys ha sigut en els llocs d'honor, darrere la llista, cosa que per a mi no té cap importancia i mes quan va ser feia anys regidor. En el poble ens coneixem tots. També el cap d'una de les llistes estava en la Casa de la Cultura d'interventor o apoderat d'EUPV, que em pareix molt bé, però si ix de president, la politica fora. Ho ha dit que ho farà així?
Com també coneixem perque alguns es presenten. Ahir es va dir ben clar: No cap persona en la junta que cobre de la banda, no cap persona a dit en el professorat tribunal de merits. Estar hora i mitja parlant no vol dir res ni que presente un programa com cal, simplement va demostrar que te "bon pico".
Em semblen injustes i totalment injustificades les valoracions fetes de l'expresident i no crec que presentara a Boro Ortiz com a president sino com a candidat. Que si alguna cosa té Juan Jose Sala és trellat i coneixement.

Davant això l’administrador, que reconeix que la seua dona va en la llista del Sr. Gregori, a les 11:31 els borra els anteriors i diu:

Hem rebut un comentari injuriós per a Gregori i per a la resta dels candidats de la seua llista, entre els que està la meua propia dona, per si algú no ho sabieu . I a revisar tots els rebuts perquè la cosa està embrutant-se .

Ni veig les injuries ni res que se n'isca de la veritat i del que per tots en la societat coneixen. Cadascú que valore i justifique actuacions, sobre tot les de l'administrador d'eixe blog.

Administrador Quadern ha dit...

Per alusions, dir que el comentari injurios no era eixe si no un que insinuava fins poc loables en l, interés en estar en la directiva de la SIUM i si eliminarem este i altres es per, com podeu vore, estar començant a donar peu a apreciacions no dessitjables sobre persones concretes aixo si, sempre anonimes, faltava mes .
Pense sincerament que darrere tot aço hi han interessos de polititzar amb fi de perjudicar a u. Candidatura.
I diguem per alusions perque es en el nostre blog i com res tenim que amagar .

Administrador Quadern ha dit...

P.D. i sobre la meua dona res tinc que amagar perque es public i notori es la meua senyora doncs estic casat davant el cel i la terra i ben orgullos que estic de ella .