L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 de juny del 2014

Compromís presentarà sis propostes fer a canviar la Llei Electoral Valenciana


1
1. Circumscripció electoral única, la comunitat autònoma
2. Proporcionalitat en el nombre total de Diputats en les Corts
3. Assignació d’escons amb l’aplicació del mètode Hare
4. Llistes desbloquejades
5. Noves tecnologies i vot electrònic
6. Eliminació de barreres electorals. 


Son les sis propostes de Compromís, les que lliurarà per canviar la Llei Electoral Valenciana, cosa que realment el PP no vol fer i opta per propostes populistes que no desenvolupa per  guanyar temps i per  distraure l’opinió pública.

El PP vol una reunió per tractar la reforma de la Llei electoral i Compromís presentarà de nou les propostes que va lliurar el 30 de novembre de 2011 a la Conselleria de Governació.

La primera proposta és la circumscripció electoral única, recordant que la implantació de l’estat de les autonomies fa que el subjecte administratiu siga la comunitat autònoma, però es continua amb les províncies com a circumscripcions. El model provincialista és, sens dubte, un model caduc, decimonònic i que no representa l’actual divisió administrativa de l’Estat espanyol i Compromís defensa la desaparició de les províncies com a demarcació electoral, donant pas a una circumscripció electoral única que siga la comunitat autònoma

La segona proposta afecta al nombre total de Diputats i Diputades en les Corts Valencianes i es considera que ha de ser proporcional a la població de dret existent al territori valencià.

El tercer punt demana com a mètode d’assignació d’escons el mètode Hare. La Llei d’Hondt ha resultat molt injusta i cada vegada és menys utilitzada per ser un mètode restrictiu, que limita la pluralitat democràtica i sols beneficia als més votats. La proposta de Compromís es aplicar el mètode d’Hare, nombre de vots vàlids dividits per escons, i dóna un quocient que és el que costa l’escó. Els sobrants s’assignen als residus més grans. Un mètode més plural i amb justícia democràtica, i no es pot donar casos de sobrerrepresentació que es donen amb l’aplicació de la Llei d’Hondt.

La quarta proposta són les llistes desbloquejades on els ciutadans i ciutadanes trien lliurement a les quelles persones que millors els representen i segons la vàlua del candidat i no per l’ordre tancat establert per les formacions polítiques.

La cinquena proposta és desenvolupar les noves tecnologies per afavorir el vot electrònic i al respecte recorda que  molts valencians i valencianes residents en l’estranger han tingut molts problemes per votar per correu i alguns ni ho pogueren fer.

El sisé punt és l’anomenat “sense barreres electorals” i Compromís entén la nova Llei Electoral Valenciana com un text legislatiu modern i adaptat a la societat valenciana que fomente la participació de la ciutadania i que garantesca la pluralitat al parlament valencià i a totes les institucions. I per això es proposa eliminar les barreres electorals per a garantir eixa pluralitat i per fer que l’arc parlamentari valencià tinga la representació de la realitat social i política del poble valencià.
-