L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 11 de juny del 2017

VOLEM UN TRACTE JUST: Els valencians dues vegades en la cua: en la d’inversions i en l’execució del pressupost de l'Estat


No ho diem nosaltres.  Ho certifica un informe de fa una setmana del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública sobre la inversió en les comunitats. I ho diu i ben clar: El País València se situa a la cua d'Espanya tant en execució pressupostària de l'Estat com en finançament i inversió. L'any passat només es van desenvolupar obres per valor de la meitat del que hi havia previst.

Els valencians ja teníem de sempre un greu problema: l'eterna inversió per davall de la mitjana espanyola. I ara en sumem un altre: la infraexecució de les obres, que fa que un  de cada dos euros d'inversió  que el Govern va pressupostar en 2016 per a obres en la nostra terra no s’haja executat.

L'informe del Ministeri d'Hisenda sobre inversió en les comunitats confirma que de la inversió prevista de 836 milions al País Valencià, l'Estat només en executar la meitat, 428 milions d'inversió real, o siga el 52%. 
 
L'autonomia més beneficada va ser Madrid, on l'Estat va invertir més diners del previst, un 113% ( de 889 milions passa a una execució  de més de 1000 milions). La segona en grau d'execució va ser Aragó amb el 95%.

Les dades confirmen l’infrafinançament valencià i  també la falta d'inversió de l’Estat, la qual cosa suposa una factura anual d'1.600 milions. En el cas de la inversió, en el pressupost del 2017  que s’ha aprovat en les Corts només ens correspon el 6,7 % de la inversió per a una població del 10,9 %. Cada valencià rebrà 119 euros, que és la pitjor inversió d'Espanya per habitant.

Les xifres les ha donades Hisenda  en la mateixa setmana que el Congrés ha rebutjat amb els vots dels diputats valencians del PP i Ciutadans les esmenes presentades per Compromís i PSOE per millorar els pressupostos en la nostra terra. Una bona punyalada dels diputats valencians als seus propis votants. Seguim ofrenant glòries no a Espanya, sinó a Madrid com indiquen les dades: 113% d’inversió front al 52% per als valencians .

I damunt l’ estudi arriba després de conèixer-se que el Congrés paralitza fins a 2019 la reforma de l'Estatut que contempla blindar les inversions segons el pes poblacional valencià.