L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 26 de juny del 2017

El PP rebutja en el Senat el projecte del riu Vaca, la millora de la platja de la Goleta i el desdoblament de la nacional per Tavernes

 


Ni actuacions en el riu Vaca, ni millores en el ferrocarril Tavernes-València, ni la previsió d’accessos a l’AP-7 en pobles com Tavernes o les variants de la Safor, ni el desdoblament de la nacional en el terme de Tavernes i fins Favareta, o les solucions a les regressions de la platja de la Goleta. Cap de les esmenes presentades per Compromís que afecten a Tavernes, ni cap de les esmenes que afecten a tot el territori valencià han estat aprovades en el Senat.

Compromís ha remarcat que les  més de 400 esmenes “eren un valuós guió de les necessitats presentades pels municipis, però els senadors valencians del PP ni s’han immutat en rebutjar-les”.

El PP s’ha dedicat a desqualificar els qui pensen diferent, apunten altres prioritats o assenyalen els greuges d’un asfixiant infrafinançament”, ha assenyalat el senador Jordi Navarrete.  “Això ens sap més greu encara quan ho escoltem d’aquells salva-pàtries que són uns experts en la caixa B, a acudir a unes eleccions dopats amb sobres i infringint la llei electoral i amb mesures anticonstitucionals. Així governa el PP”, ha afegit.

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete havien presentat unes esmenes que venien a corregir les grans injustícies dels pressupostos de l’Estat presentat per Montoro i el PP i que és especialment insolidari amb la nostra autonomia i antivalencià.

  
Les esmenes de Compromís per afavorir els valencians 

Compromís demanava a Foment actuacions en la creació de parcs logístics, estacions intermodals, estudis per a la millora de la mobilitat amb metro, trens i col·lectius com el dels estudiants, els trens de rodalies i la prolongació de l´ñinies, finançament del Corredor Mediterrani, el Tren de la Costa, el soterrament de vies, prevenció d’inundacions generades per les plataformes de l’AVE i l’adaptació de trens i estacions.

Un altre gran bloc era la reivindicació d’obres en carreteres, com la previsió d'accessos a l'AP-7, les variants de la Safor,  millores a la N-332 i N-340, autovies de l’Estat, reasfaltats, en matèria de patrimoni cultural i la millora de les costes, com la Goleta, qualificades com a urgents pels propis estudis del Cedex encarregats dels ministeris de Foment i Agricultura i Medi Ambient .

En matèria d’Agricultura, Compromís havia presentat esmenes per la promoció de productes de la dieta mediterrània, actuacions en rius com el Vaca, reparació de basses, canalització de barrancs per minimitzar perills, rutes ambientals, museus, escorxadors ecològics mòbils, entre altres.

Els diputats del PP, que té majoria absoluta en el Senat, i entre ells els diputats valencians del PP s’han passat pel “forro” un conjunt de demandes que només buscaven corregir la discriminació