L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 27 de juny del 2017

Representants de Compromís i del sector empresarial de la Safor-Valldigna denuncien la discriminació del govern de Rajoy




“Estic sis anys de diputat en el  Congrés i ha pogut comprovar com any rere any els pressupostos de l’Estat castiguen als valencians i en particular a la Safor-Valldigna” indicava ahir el diputat de Compromís, Joan Baldoví, en un acte celebrat a l’estació de Gandia.

Al costat dels alcaldes, regidors i representants de Compromís, hi havia una ampla representació de l’empresariat de la comarca, i entre ells el president  de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Rafael Juan i el president del Cercle d’Economía de la Safor (CES).

Baldoví va denunciar el maltractament que el govern de Rajoy porta a cap amb els valencians i va reclamar “un tracte just” davant la falta d’inversions i finançaments a les nostres terres, on som els cuers, els últim de l’Estat.

En el cas de la Safor-Valldigna, Baldoví  al igual que els alcaldes i portaveus municipals van esmentar el conjunt d’inversions que reivindiquem els ciutadans i que porten anys d’incompliment, suspensions o  anul·lacions des del govern de l’estat.

Un dels projectes posats en solfa pel assistents va ser la suspensió “sine die” a pesar del seu caràcter urgent i prioritari en el Pla Hidrològic Nacional del projecte de millora, canalització del riu Vaca, al qual cal unir la paralització del pla contra inundacions d’Oliva.  Això al costat de la falta d’execució de les rondes de circumval·lació en la nacional, el tren de la costa i una altra obra que es urgent i prioritària: les obres que eviten la degradació de les nostres platges, cas de la Goleta o Piles, com a conseqüència dels temporals marins, a pesar que el ministeri d’Agricultura i Medi Ambient compta amb els estudis per evitar la regressió.

El fins fa uns dies alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, va fer una encesa defensa del projecte del Vaca, exigint la laminació i drenatge i sense oblidar que és un projecte que afecta a tota la Valldigna i a Xeraco i és imprescindible per a evitar inundacions i desbordaments. 

Rafael Juan, president de FAES, parla a la premsa


La presència del teixit empresarial en l’acte va donar més ressò a l’acte i com va dir Rafael Juan, de FAES, la majoria dels projectes que es reivindiquen formen part del paquet de demandes de la patronal de la comarca, que considera imprescindibles aquestes inversions peer evitar perdre competivitat i perquè els veïns de la comarca mereixen ser tractats igual que la resta d’espanyols.  Rafael Juan, en nom de FAES, va exigir l’acabament de l’autovia Gandia-l'Olleria i les connexions amb l’AP-7.

La convocatòria efectuada per Compromis a l’estació de Gandia, i sobre tot la presència d’una ampla representació del teixit industrial i comercial venia a demostrar una cosa que es palesa de fa mesos: el grau de crispació que hi ha en molts sectors valencians contra la política discriminatòria del govern de Rajoy front als valencians. 

Eixa política de menyspreu contra el Poble valencià està avalada i beneïda, com ahir es va demostrar en el Senat, pels diputats i senadors valencians del PP, que no van tindre cap problema en votar en contra de totes les esmenes de Compromís, a pesar que saben que beneficiaven els valencians i corregien discriminacions del seu govern a Madrid.