L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 25 de juny del 2017

L’Ajuntament vol major acompliment de les ordenances de gossos, arreplegada de fem i trastos en la via pública.




La regidoria de Seguretat Ciutadana rep des de fa mesos múltiples queixes per actuacions de veïns que no segueixen les normes de les ordenances municipals.  Les queixes majoritàries rebudes fan referència a gossos solts o que fan els seus necessitades en els carrers, als veïns que no compleixen l'horari de traure la brossa al carrer o dipositar i estris en la via pública en llocs inapropiats , com són els contenidores, o fer-ho fora de l'horari habilitat de recollida gratuïta que efectua l'Ajuntament.

Segons informa avui mateix el diari Levante-EMV,  la Policia Local hi imposat en aquesta última setmana unes  80 multes a veïns per infringir aquestes normes, majorment per portar els gossos solts, incomplir l'horari de baixar el fem o deixar coses en mig del carrer els dies no assenyalats.

Presentació campanya preventiva en el 2012
  
Campanyes preventives des de fa anys

L'Ajuntament de Tavernes ha realitzat amb una periodicitat més o menys de cada dos anys (el 2012, 2014 i 2016) diverses campanyes informatives dirigides a la població i de les quals ací hem informat en multitud de vegades i després oferim alguns enllaços.


Per tant són totalment inexactes algunes afirmacions de veïns, com hem pogut llegir en internet, que l'Ajuntament ha actuat sense realitzar cap campanya d'informació amb caràcter  preventiu.  Com se sol dir... el pitjor sord és el que no vol escoltar.

Ací en la Cotorra hem informat de les campanyes cíviques sobre tot els referides a gossos, els seus excrements i llocs on poden anar solts, unes campanyes que també van ser informades amplament en els diaris i premsa digital comarcal.  També hem informat molt de campanyes sobre sorolls de vehicles i excessos de la velocitat. No hi ha excuses per argumentar ignorància dels ordenances al cap de tants anys i tantes campanyes de tot tipus.

Ací teniu alguns enllaços, majorment referides a gossos 










Ahir dissabte al Carrer Nou
La Policia Local sempre ha informat abans de multar 

Els agents de la policia local, com és massa sabut, porten molt temps realitzant una tasca informativa, d'avisar primer i explicar, però pel que s'ha pogut comprovar, la informació no dóna els resultats esperats. Sempre hi ha veïns que no en fan cas, i bona prova  són els excrements que es poden trobar en els carrers o els constants casos de trastos vells deixats en el carrer. Ací en teniu un exemple: corresponen al dia d'ahir dissabte en el Carrer Nou.

I vist que hi ha mols veïns que no fan cas, l'Ajuntament ha decidit actuar perquè complir les normes bàsiques de convivència repercuteix en benefici de tota la ciutadania. Però només és possible amb la conscienciació veïnal de que cal complir les ordenances.

L’Ajuntament  és conscient que l'incivisme d'uns quants ciutadans no ha de repercutir negativament en tota la població: brutícia per excrements o la mala imatge de trastos deixats en mig del carrer. I les males pràctiques d’aquests mals conciutadans s’han d’atallar.

Excrements en una zona de jocs infantils
 
Cal recordar que

Cal recordar que el fem domèstic s’ha de dipositar als contenidors entre els 21 hores i la mitja nit. No és pot deixar vora les 9 del matí, com hi ha gent que fa, que aboca el fem el dia després quan acompanya a escola els fills.

Cal també recordar que no arreplegar els excrements dels gossos està sancionat , que hi ha tres llocs a Tavernes on els gossos poden anar solts (la zona del mur, al costat del riu Vaca en l’Avinguda dels Corts Valencianes i en el parc caní dels Sequers, tots perfectament senyalitzats.

I calç saber també que l’Ajuntament té un servei de recollida gratuïta de trastos electrodomèstics... només cal telefonar a l’Ajuntament i que els confirmen el dia que passaran pel seu carrer i els poden traure. En tot cas sempre hi ha l’ecoparc , amb servei diari i també gratuït.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hem pareix perfecte que l'ajuntament prenga mesures, pero que el cap de la policia local s'aplique la normativa a ell mateixa, i duga al seu gos lligat perfavor. Senyor cap de policia, exemple

Anònim ha dit...

Jo vix en els Sequers i sempre que el veig pasejant el gos va nigat. No en crec lo que dius xq sempre veig lo contrari.

Anònim ha dit...

En serio? el gos Solt? y no ho has penjat al youtube? no te ho creus ni tu. Lo teu no te nom. Jo pensava que la dona era un poc histerica quan deia que no la deixen viure, pero ja veig que no.

Anònim ha dit...

A les 2:18 del matí i fent comentarís contra el cap de la Policia Local? Sembla una guardia molt tranquil·la.