L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 30 de juny del 2017

Centenars de propietaris apliquen rebaixes entre el 90 i el 95 en els IBIS de solars i terrenys



 

Centenars de propietaris de Tavernes han gaudit de baixades de l’IBI fins el 90 o 95%  gràcies a la mesura de requalificar com a rústic les terres qualificades com a urbanitzables pels anteriors governs però on no s’ha efectuat cap actuació urbanística. 

A. la gràfica de dalt podeu vore en un estudi real com afecta a un terreny. S'hi veu la forta pujada dels valors cadastrals aprovada pel PP en el 2007 i com l'aplicació d'eixos valors van multiplicar per 5  l'IBI que es pagava fins el 2013 en eixos terrenys.

El govern de Jordi Joan ha recuperat durant el 2016 i 2017 la qualificació rústica  que tenien abans de ser qualificades com a urbanitzables i així ha anul·lat la pujada desorbitada del valor de l’IBI dels anteriors governs. Ara l'IBI està per davall del que es pagava l'any 1999. 

Aquesta rebaixa de l’IBI en el 2016 i 2017, majorment amb un valor entre el 90 i el 95%, afecta de manera positiva i beneficia els propietaris de solars ubicats a:

A) Zones urbanes: sectors del Cambro, Teularet I, Sectors 13, 14, 15 i 17 de la platja

B) Zones que abans eren qualificades com urbanes i ara són rústiques com Marjaletes, Teularet II, Sector SQL-3 (platja)


D'aixe benefici en l'IBI i del benefici derivat de la rebaixa d'un 28% dels valors cadastrals  el PP no en parla ni diu res. Caldria que abans de fer valoracions interessades sobre l’evolució de l’IBI preguntara als centenars i centenars de propietaris de terrenys. La resposta segur que serà que Compromís ha corregit i ha anul·lat l'IBI que ells van imposar, i han deixat de pagar a urbana unes terres sense urbanitzar.

Que pregunten quant pagaven abans per eixos solars i terres, amb els seus governs, i quant paguen ara amb el govern de Compromís. Eixe partit hauria d'aprendre  que l’IBI no és un impost aplicat als habitatges només, sinó també als solars i terrenys pendents d’urbanitzar. 

I valorar-lo, com ells fan, en base als habitatges només és explicar una realitat a mitges, i a mitges vol dir mala informació i un engany als ciutadans per no prendre en consideració la globalitat de l’IBI. Globalment considerat com veieu a les gràfiques la pressió fiscal no presenta grans variacions durant el govern de Compromís.

Augment brutal de l'IBI amb governs del PP 
 
Evolució del que ha cobrat l'Ajuntamrnt per IBI
Els governs del PP van augmentar  l’IBI dels veïns, o siga la contribució, sobre un 80 % en passar de cobrar globalment 3’2 milions en el 2006 a cobrar 5’7 milions en el 2011, any que van deixar el govern.

El primer any de govern de Compromís, l'any 2012, l’Ajuntament va percebre en total per IBI 6’4 milions i des d'aleshores  les gràfiques indiquen que, amb el govern de Compromís, els valors cadastrals han anat abaixant i IBI i el que suposa de pressió fiscal s'ha mantingut i, fins i tot l'any que ve 2018 abaixarà un 4%. Són números oficials que Intervenció dóna a coneixer en  plenaris,liquidació de pressupostos i demés informes comptables. 

La gràfica anterior permet comprovar que el govern de Compromís (color taronja) no ha variat massa el que ha cobrat per IBI, cosa molt diferent als anteriors governs (color blau), que entre el 2006 i el 2011, van quasi duplicar la pressió fiscal per l'IBI en passar de cobrar 3’2 milions a 5’7 milions en la  recaptació global.

Diguen el que diguen, els números oficials demostren que Compromís no ha fet grans pujades globals de l'IBI (habitatges, solars i terrenys). Per tant més serietat i una valoració rigorosa de la globalitat de l'IBI i no prendre només una part perquè això és desinformació a la ciutadania vallera.