L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 26 de juny del 2017

El Congrés votarà la proposta de Compromís d’il·legalitzar els partits polítics corruptes




La proposició de llei presentada per Compromís indica que els partits polítics que es financen il·legalment podran ser suspesos temporalment d’activitat, tindran prohibit de rebre subvencions i podran ser dissolts. El congrés espanyol debatrà i votarà demà dimarts la proposta de  Compromís que suposa una reforma del codi penal: ara són castigades les persones corruptes però no els partits que es beneficien de la corrupció.

Actualment, com ha recordat Compromís en l’exposició de motius, hi ha un buit legal que permet que continuen els partits que s’han beneficiat d’estructures muntades per procurar-los finançament per vies il·legals.  D’aquesta manera, es pretén evitar que hi haja xarxes organitzades pels partits per tal de lucrar-se irregularment.

Les  penes que proposa Compromís per als corruptes van entre un any de presó i cinc. Pel que fa a la suspensió de l’activitat dels partits polítics,  la pena seria d’un màxim de cinc anys i la clausura dels locals i establiments, a més d’un màxim de quinze anys sense rebre subvencions públiques, ni beneficis ni incentius fiscals ni de la Seguretat Social.

La llei contempla incloure la possibilitat de la intervenció judicial amb la finalitat de salvaguardar els drets dels treballadors o dels creditors durant el temps necessari, mai superior a cinc anys.

La proposició es debatrà i votarà demà al Congres de Diputats