L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 25 de juny del 2017

Per un tracte just: La Generalitat no paga, no té diners perquè el Govern de Rajoy no li paga el que li deu. Objectiu: ofegar la Generalitat on ara no governa el seu partit.




La Generalitat no pot pagar, perquè no té diners i no té diners perquè el ministre Montoro, que va fer una amnistia fiscal per a les grans fortunes i evasores fiscals declarada inconstitucional, està obstinat a ofegar una Generalitat on ara no governa el seu partit.

Tenim una greu fragilitat de la hisenda valenciana com a conseqüència de l’infrafinançament al que cal sumar que en aquest primer semestre ni ha arribat el FLA extraordinari (817 milions per la desviació del dèficit de l'any anterior) ni l’anticipat de la liquidació del model.

L'any passat per aquestes date i davant les imminents eleccions generals del dia 26, Montero ja havia enviat a les arques valencianes 1.944 milions. També el 2015, amb eleccions autonòmiques al maig, la Conselleria d'Hisenda llavors en mans del PP ja havia rebut 2.662 milions. Però enguany, sense eleccions i amb un govern valencià en mans del Govern del Botànic,  el ministeri de Montoro o el govern de Rajoy, tanto monta monta tanto, no ha enviat ni un sol euro.

I amb açò, se suposa que l'objectiu és clar: danyar la imatge de l'actual govern de la Generalitat, perquè  tinga  problemes de pagament a proveïdors i empreses. La situació és tal que ahir el conseller d'Hisenda valencià va declarar que la relació amb el Ministeri d'Hisenda espanyol «ha tocat fons».

El conseller valencià Vicent Soler era clar: el govern de Rajoy sap que estem mal finançats, saben la situació angoixant que tenim, però els diners no arriben,  sempre tenim la caixa buida, sempre hi ha més que pagar que els diners que arriben de Madrid.

I després el ministre té la cara dura de dir que a València puja el període mitjà de pagament. Com no va a pujar si ell no envia els diners que ens corrresponen per poder pagar!.

Una cosa aquesta ben clara, i ja ho vam veure en les negociacions dels pressupostos de l'Estat d’enguany: el govern de Rajoy usa els diners de forma partidista, per a estrènyer, per a ofegar a la Generalitat, sense pensar que a qui perjudica és a les famílies i les empreses i els valencians i valencianes en generals.

I nosaltres votant-los i estrenyent-nos la corretja cada dia un forat més!!! .