L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 10 de juny del 2017

Tavernes crearà una comissió per a canviar tot el sistema d’enllumenat públic a un més eficient i modern



El plenari de Tavernes, amb els únics vots a favor de Comprovis (foto superior), va aprovar crear una comissió que estudie el canvi de totes les actuals instal·lacions de l’enllumenat públic que han quedat absoletes per l’antiguitat i pels avanços tecnològics en matèria d’estalvi i eficiència energètica.

L’objectiu és canviar de colp tota la instal·lació elèctrica de l’enllumenat públic que segons explicava la regidora Llum Sansaloni està en molt mal estat, i encara que es fan tasques de manteniment i s’han canviat moltes coses, fa molts anys que no es fa una inversió global. La regidora recordava com fins i tot en zones noves, cas del Vergeret, hi ha problemes en el cablejat i cada vegada que plou deixa de funcionar l’enllumenat.

La regidora remarcava que el govern municipal està promovent el canvi d’instal·lacions però a més ho fa des de la recerca de millora energètica i de l’estalvi energètic i considerava que en el segle XXI s’havien de plantejar les coses d’altra forma. 


“Es una bona proposta i una bona iniciativa que ens millora com a poble perquè aconseguirem una xarxa d’enllumenat public amb un estalvi energètic important i amb una reducció de la contaminació important” afirmava Llum Sansaloni .


Falta d'inversions des de fa 30 anys

L’alcalde Jordi Joan va recordar que disposen d’una auditoria elèctrica que parla de la gran falta d’inversions en l’enllumenat “i no és d’ara, sinó des de fa molts anys, de 30 o 40 anys. Cal una inversió sobre el milió d’euros. Per tant la proposta que presentem permetria fer tota la inversió de colp, millorar tota la xarxa, i tindre unes instal·lacions d’enllumenat public més dignes i tindre una instal·lacions amb mes cura pel medi ambient”. 

La comissió, com va remarcar l’alcalde Jordi Joan, serà  tècnica i formada pel secretari de l’Ajuntament, la interventora, l’enginyer municipal i el cap de la secció de contractació. Llum Sansaloni, regidora de Serveis Públics, serà la presidenta però per qüestió legal: les comissions les ha de presidir un càrrec electe.

Si finalment es du a cap la idea de gestió indirecta amb la qual pensa Compromís executar aquesta millora general de l’enllumenat, el cost es pagaria a l’empresa adjudicatària de l’estalvi que l’Ajuntament tindria cada any en la despesa de l’electricitat amb les noves lluminàries i més eficients.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No em va pareixer gens afortunat el comentari que va fer Edu quan va ser el primer que va privatizar l'aigua potable.

Anònim ha dit...

¿Heu llegit la burrada de caure de cul que escriu la portaveu del Partit Popular en el Diari de Tavernes? Li aconselle que vaja a l'òptica i aixi no confondrà la zona de carregar i descarregar productes d'un comerç i no dirà que Compromís prohibix aparcar en l'avinguda de la platja.

Anònim ha dit...

Edu també va privatitzar la neteja

Anònim ha dit...

Pues menut pardal si es aixina que critica als demes i ell va fer igual

Anònim ha dit...

No sabia jo que Eva Palomares escrivia en el Diari de Tavernes. Ara comprenc moltes coses i com posen documents presentats per ella demanant papers.