L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 24 de setembre del 2016

Rus i Crespo, president i vicepresident de la Diputació, van planejar una mossegada de 3 milions


El exyonki dels diners, Marcos Benavent, ha declarat a la Guàrdia Civil que la compra d'una seu ubicada a Quart de Poblet per a l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) en 2008 amagava una mossegada de tres milions d'euros a repartir entre Alfonso Rus i Enrique Crespo.

 Aqueixa operació immobiliària torna a connectar dos casos de corrupció "made in València": Per un costat el "Cas Taula" que afecta a l'expresident de la Diputació, Alfonso Rus i la constructora Cleop, que està acusada de pagar comissions i, en segon lloc, el Cas Emarsa on el president de la Emshi era el vicepresident de la institució provincial, Enrique Crespo, inculpat pel saqueig de la depuradora de Pinedo.

 Ara després de set anys es coneix la història d'intent d'una gran mossegada gràcies al sumari del "Cas Taula". Marcos Benavent poseia un document privat sobre aquesta compra, requisat per la Guàrdia Civil, i en ser interrogat per la Unitat Central Operativa (UCO) va explicar que Rus i Crespo le li van proposar parlar amb Carlos Turró, propietari de Cleop, per a la venda de la nau, que era propietat de la constructora, a l'entitat metropolitana Emshi presidida per Crespo.

 A Benavent se li va indicar que la venda inflaria el valor de l'edifici per a obtenir un benefici per part d'Alfonso Rus i Enrique Crespo d'un a tres milions d'euros, segon la declaració de Benavent.

 Per a esborrar el rastre dels dirigents del PP Enrique Crespo va facilitar el nom de l'empresa d'Alacant, Acanter Ego SL, que faria d'intermediari de la compravenda per valor d'11.871.000 euros d'un edifici (per a secar pernils) que uns mesos abans només valia 6 milions. Tot açò es reflecteix en el document requisat per la Guàrdia Civil i datat el 21 d'abril de 2008.

 Al final no es va produir la venda, ja que va saltar a la premsa, que va airejar tots els detalles i, amb l'escàndol, l'operació es fet arrere.