L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 20 de setembre del 2016

Els rius, barrancs i cursos d'aigua preparats per a les pluges de la tardor




La tardor al País Valencià és una estació de pluges, normalment de fortes pluges per les gotes fredes que són habituals en aquesta estació, i el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, no ha volgut que arriben a Tavernes sense tindre-ho tot a punt per minimitzar al màxim els possibles riscos a l’agricultura i al poble. 
 
 L’Ajuntament sap que en cas de fets tant dolorosos com la pantanà de Tous, o les eixides del riu Vaca en el 1996 i en 2007, no es poden evitar tots els danys, però almenys aquestes actuacions preventives segur que ajuden a minvar-los. 
 

 Ací en la Cotorra hem anat publicat al llarg de l’agost i en aquest setembre que la regidoria d’Agicultura, amb l’ajut inestimable de la màquina desbrossadora que va adquirir l’Ajuntament fa vora un any - i que tant ha criticat el PP- , ha anat fent neteja del riu, regants, desaigües, séquies, barranc, i eixides de col·lectors, en resum, neteja de tot allò per on passen les aigües en cas de fortes pluges. 
 
 I un dubte tenim: Si Compromís fa cas al PP i no hagués comprat la màquina pesant, que era el que ells volien, tot aquest treball de les fotografies ¿quant hauria costat en una empresa privada? Segurament molts i molts euros. Javier Escrihuela, el regidor de Compromís, va dir que la màquina s’amortitzaria a soles, amb els diners que ens estalviarem gastar en empreses privades. I pel que es veu, així és! 
 

 Com es pot comprovar en les fotografies, els fets li donen la raó a l’actual regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, i no a l’anterior regidor Mario Enguix, que ¡ausades que va parlar en contra i va criticar la compra de la màquina!. I és que la tranquil·litat i el saber que s’ha actuat a fons per evitar els habituals perills, Sr. Mario Enguix, no tenen preu. 
 

  Tots aquests treballs han afectat el riu Vaca, el Badell i el Caixer Riuet principalment, dins d’un treball de neteja i prevenció que és competència i obligació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, un organisme que depèn del govern del PP de Madrid. 
 
 Ara, davant de la deixadesa d'eixa administració i del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient del Govern Espanyol del PP, l’Ajuntament de Tavernes ha pres la determinació de fer la neteja amb recursos propis del municipi, sempre buscant el bé dels veïns, del poble, i de l’Agricultura del terme.

4 comentaris:

Veïna ha dit...

Un 10 pel regidor d'agricultura, un 0 per a la Confederació. Que no sols en la neteja té abandonada la Valldigna, sinó en el manteniment del llit del riu, que afecta als camins que el voregen, i en la laminació de riu Vaca, "proyecto de interés PRIORITARIO y urgente , Ley 11/2005". No vull ni pensar quan tardaria si no fora prioritari i urgent! Bé és cert que el nostre benvolgut president senyor Rajoy considera que les prioritats del valencians son menys prioritaries que altres. Serà perquè ell no és Valencià?

Anònim ha dit...

Parleu com si la maquina l'hagueren regalat, no tinguera manteniment ni consumira combustible o el conductor no cobrara el seu jornal. Feu números...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Estan fet. I ens pocs anys màquina pagada.
No hi ha ningú que es crega que una faena costa igual si se la fa l'Ajuntament que si l'encomana a una empresa privada. Només amb els beneficis que ha de tindre l'empresa per fer la faena ( no pensem que treballe debades i per amor a l'art) en pocs anys màquina amortitzada.

Deixem-nos de discussions sense trellat.

Veïna ha dit...

No sé a mí sempre m'ha semblat que els números que feia l'antrerior govern del PP no eixien gens bé. Potser per a alguns si, però per a les arques del poble, no. Així que poques liçons poden donar.