L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de setembre del 2016

El cas Atapuerca: tota la informació que demana la Fiscalia al vostre abast


“És normal que davant una denúncia com la del PP la Fiscalia vulga investigar. M'alegre i em sembla correcte que Fiscalia vulga contrastar l'acusació. Els portarem tots els documents i així es demostrarà la veritat d'aquesta polèmica” són manifestacions de Jordi Joan que arreplega avui el diari Levante-EMV tres conèixer-se que la Fiscalia va a sol·licitar informació sobre aqueixa denúncia.

L’alcalde de Tavernes ha explicat en el diari que l’actuació del fiscal no implica ni que estiga investigat ni imputat, sinó que simplement la Fiscalia com a garant de la legalitat i davant la denúncia del PP, sol·licitarà informació sobre els fets.

L'alcalde atribueix la denúncia el PP a un intent de “desviar l'atenció i embrutar a tots els partits quan són ells els que estan tacats de corrupció” . 

Jordi Joan ha remarcat al diari, tal com va explicar en la assemblea local de Compromís  fa uns dies, que  quan torna de vacances és ell mateix i el seu secretari titular (que havia estat de baixa) qui se n’adonen  de l'error de cobrament en la dieta de 239 euros. Immediatament, l’alcalde torna la dieta a les arques municipals.

L’informe d’Intervenció és a posteriori de la devolució i es fa per tancar l’expedient de devolució. Eixe informe  no diu res d’actuació d’il·legalitat, com ha dit la premsa  i el PP,  sinó que és l’informe de l'esmena de l’error en el pagament de dieta. La premsa i el PP han arribat a dir que la intervenció va fer un informe d’irregularitat de factures, cosa que és totalment falsa.

 El bo del cas és que quan la portaveu del PP demana informació a Intervenció, ella ja sap (perquè és informada pels funcionaris) que l’alcalde ha tornat els diners. Intervenció li va indicar que l’expedient estava tancat i li va facilitar l’informe d'esmena de l’error. També sabia la portaveu que la factura de l’hotel havia estat rebutjada pel gabinet de l’alcaldia i que ni s’havia pagat ni s’havia dut a tràmit, però la va demanar i emportar a pesar que els funcionaris li van dir que no tenia cap valor.

A pesar de tindre tota eixa informació, la portaveu del PP la va amagar i va anar a València a fer una roda de premsa contant totes les mentides que va voler i el que es més greu dient que el viatge de l’alcalde i els regidors Josep LLàcer i Noèlia Alberola  era un viatge privat.

En la reunió al col·lectiu, tant Jordi Joan, com Josep Llácer i Perfecto Benavent es mostraren molt decepcionats pel tractament que la premsa estava donant a l’afer, i on nomes s’havia arreplegat i publicat la versió del PP, no mai la versió dels afectats, a pesar que la coneixien i era perfectament comprovable que era un viatge oficial, que les dietes s’havien tornat i que l’Ajuntament no havia abonat res dels acompanyants. De fet en les noticies d’ahir s'afirma que l'alcalde va tornar les dietes després de la denúncia del PP, cosa que és incerta.

Un altre aspecte que Jordi Joan va confirmar al seu col·lectiu és que l'Ajuntament de Tavernes no ha pagat ni un cèntim d'euro per despeses dels familiars que van acompanyar als regidors en el viatge oficial. De fet, l'Ajuntament no ha pagat ni les despeses d’estància dels regidors, ja que davant la falsa polèmica muntada pel PP amb els familiars van decidir pagar-los de la seua butxaca.

La multa del viatge oficial 

L'alcalde també nega la versió del PP de que el regidor Perfecte Benavent es va identificar com a conductor del vehicle que en viatge oficial va ser multat per un radar. Al col·lectiu local va assenyalar que la denúncia no comportava l'obligatorietat d'identificar el conductor per no haver-hi pèrdua de punts i que l'actuació de Perfecte Benavent es realitzava per la seua condició d'alcalde en funcions i regidor responsable d'Hisenda, i per tant responsable dels pagaments.

Perfecte Benavent actuava com a competent per a pagar la denúncia feta al cotxe oficial i  va prendre la decisió de pagar-la de seguida per obtindre la bonificació del 50% i amb el compromís d'identificar el conductor perquè  abonara la multa. Tots aquests fets es produeixen amb l'alcalde de vacances i de viatge a l'estranger, i a l’endemà de la tornada i en ser informat de la multa, va pagar els 50 euros.

Perfecte Benavent i Intervenció, segons es va explicar, van informar i van aclarir a la portaveu del PP, Eva Palomares,  tots els detalls del pagament de la multa i perquè i en qualitat de què havia firmat Perfecto  Benavent el pagament.

Malgrat açò, i de que també se li va confirmar a la portaveu del PP que la multa havia seguit el procediment habitual de les multes de trànsit a vehicles municipals,  l’endemà feia una nota de premsa per acusar a Perfecto Benavent d'usurpació d'identitat i  fer que l'Ajuntament pagara la  multa de l'alcalde, quan ja sabia que Jordi Joan havia abonat la multa dels seus diners.

Denúncia al PP per possible denúncia falsa

Segons es va dir en la reunió del col·lectiu, els afectats han consultat l’advocat i s’estan plantejant la presentació d’una denuncia contra el PP per haver efectuat una denuncia falsa, donat que com hem explicat i es va explicar en l’assemblea del col·lectiu, la portaveu coneixia tots els detalls i tenia tota la informació exacta i real de la Intervenció Municipal. 

Nota: Tota la informació de fets que ací transcrivim foren explicades a  l'assemblea de Compromís, on l'alcalde va confirmar que tot ho havia explicat en llargues converses a la redacció de Gandia i València del Levante-EMV i a la redacció en València de Las Provincias, sense que mai es publicarà, d'ací la decepció, per dir-ho finament, dels afectats amb les publicacions en premsa. A hores d'ara, com podeu comprovar, tampoc no s'han publicat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Podria convocar una roda de premsa el nostre Alcalde i Diputat

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per a què? Per a tornar a dir el mateix que els va dir el primer dia i que no han publicat mai.

Qui vol saber altres versions diferents del PP, i eixes són les úniques que han publicat els diaris, les pot llegir ací mateix en la Cotorra i en les explicacions que ha fet el mateix alcalde en facebook.

Mira a quin nivell ha arribat el PP i els diaris: han dit o publicat moltes vegades que l'informe d'Intervenció indica irregularitats i il·legalitats. Això no és veritat. Eixes paraules no apareixen a l'informe per a res, mentre s'afirma que l'informe es redacta per esmenar l'errada de pagament i com a cloenda de tot l'expedient. O siga Intervenció ha tancat tot l'expedient de multa i dietes, sense cap avís de possible irregularitat.

També s'ha dit que s'han passat despeses de familiars a l'Ajuntament, quan l'Ajuntament no ha pagat un cèntim en concepte de familiars o acompanyants.

I això se li ha dit a la premsa i ni cas.

Per a que vols una roda de premsa? per a què vagen els mateixos mitjans que ja han escoltat la versió de l'alcalde i no han publicat res?

Una altra cosa: ni l'alcalde ni els regidors estan investigats per a res, ni fiscalia ha obert diligencies en contra de l'alcalde.

La Fiscalia, després de la informació -QUE NO DENUNCIA- que li ha facilitat el PP, ha iniciat un tràmit d'informació. I és tot.

Després ja en traura les conclusions i farà el que considere.

Anònim ha dit...

no es "irregular" una "errada de pagament"?? o sols es "irregular" una "errada de pagament" quan es fa a favor d'altre???
bo... es poden traure coses fora de context, i estem parlant de 50€, i d'un kilometratge esmenat... tant de bo el PP es faça ressò quan la fiscalia se'n riga del tema i el tanque...

Anònim ha dit...

Que ja ha demanat la fiscalia informació del cas Atapuerca
?