L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.417
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:4.916

dimecres, 7 de setembre del 2016

Compromís presenta un acord amb 30 mesures per formar un govern de coalició.

 
Els diputats de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, Ignasi Candela, Marta Sorlí i Enric Bataller, han presentat en roda de premsa una proposta de mínims amb la qual se cerca asseure en la taula de negociació el PSOE, IU-UP, Podem, En Marea i En Comú Podem per a iniciar un diàleg que permeta aconseguir un govern de canvi.
 
Compromís ha presentat una proposta de mínims per intentar assolir un govern ‘de canvi’ a l’estat espanyol. El document, consta de trenta mesures que haurien de servir de base per a la conformació d’un govern d’esquerres. És el segon intent de Compromís en pocs mesos d’empènyer per un pacte d’aquestes característiques, ja que després del 20-D van presentar l’Acord del Prado amb la mateixa intenció. 
 
Un dels aspectes fonamentals de la proposta és que el president se sotmeta a una moció de confiança després dels dos primers anys de legislatura. En la mateixa línia, proposa que l’acció de govern se sotmet< a escrutini públic cada sis mesos. 
 
Segons que ha assenyalat el portaveu de la formació Joan Baldoví, "políticament i econòmicament ens trobem en una situació d’urgència", fet que fa necessari desbloquejar la situació i aprovar uns nous Pressupostos Generals de l’Estat "que permeten revertir les polítiques antisocials de retallades dutes a terme aquests anys per la majoria absoluta del PP". Baldoví també ha assenyalat que el ‘no’ del congrés espanyol a Rajoy la setmana passada va tancar la porta a qualsevol investidura d’un president del PP.

Una tancadeta d'ullet a Ciutadans
 
Coneixedors de les sumes que es poden fer avui dia a la cambra baixa, la proposta d’acord de govern de Compromís està pensada per aconseguir l’abstenció de Ciutadans en un hipotètic ple d’investidura. Les sis primeres mesures, compreses a l’apartat sobre regeneració democràtica i lluita contra la corrupció, són exactament les sis condicions que els d’Albert Rivera van exigir a Mariano Rajoy com a pas previ per poder començar a negociar.
 
Compromis confia en Ciudadanos tinga sentit d'Estat i altura de mires i antepose els interessos generals per sobre d'interessos partidistes, cosa que ja fa en territoris com el País Valencià, on vota a favor de prop del 80% de les propostes presentades des del Consell.
 
Ara bé, també s’hi afegeixen mesures com la derogació de l’anomenada Llei Mordassa, la reforma del sistema d’elecció de càrrecs del Consell General del Poder Judicial o l’enduriment de la lluita contra les portes giratòries. 
 
La proposta, que Compromís considera molt assumible per la resta de forces, també planteja la derogació de la LOMCE i l’assoliment d’una nova llei d’educació consensuada, l’aturada de qualsevol desnonament sense alternativa habitacional o l’establiment d’una Renda Garantida de Ciutadania. 
 
També anima els signants a impulsar la reforma territorial de l’estat "sobre les bases del diàleg, el respecte i la participació de tots els actors". Alhora, el text reclama el reconeixement del "deute històric" de l’estat amb les comunitats autònomes i proposa una reforma del sistema de finançament; aposta per revertir la reforma de l’article 135 de la constitució i per renegociar els programes d’estabilitat amb la Unió Europea.
 
Podeu consultar l'acord complet al següent enllaç.